Prefektur Fukui

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta Prefektur Fukui

Cithakan:Prefektur Fukui Prefektur Fukui (福井県 Fukui-ken?) inggih menika prefektur Jepang ingkang mapan wonten Wilayah Chubu, Pulo Honshu [1]. Ibukotanipun kutha Fukui.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Sadèrèngipun prefektur menika kadhapuk nalika taun 1871, Fukui kala menika kapérang dados Provinsi Wakasa lan Provinsi Echizen. Nalika Periode Edo, daimyo wilayah menika kagungan nama kulawarga Matsudaira ingkang kalebet keturunan saking Tokugawa Ieyasu.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Prefektur menika madep dhateng Laut Jepang lan gadhah bagéyan kilen (rumiyinipun Wakasa) ingkang kalebet dhataran sempit ing antawisipun pagunungan lan segara. Lajeng ing bagéyan wétan langkung ageng (rumiyinipun Echizen) kanthi dhataran ingkang langkung wiyar kalebet ibukota lan papanipun sapérangan penduduk.

Kutha-kutha[sunting | sunting sumber]


Kutha alit lan désa[sunting | sunting sumber]

Wonten ing ngandhap menika kalebet kutha alit lan désa ing distrik.

Panggabungan[sunting | sunting sumber]

Panggabungan kutha alit Echizen[sunting | sunting sumber]

Nalika 1 Februari 2005 kalih kutha alit lan désa ing Distrik Nyu kagabung kalihan kutha ingkang sampun wonten sadèrèngipun, Echizen: Asahi, Miyazaki, lan Ota.

Panggabungan Minamiechizen[sunting | sunting sumber]

Tanggal 1 Januari 2005 sedaya kotamadya ing Distrik Nanjō (satunggaling désa lan kutha alit) kagabung damel kutha énggal kanthi nama Minamiechizen: Imajo, Kono, lan Nanjo.

Panggabungan Awara[sunting | sunting sumber]

Ing 1 Maret 2004 kalih kutha alit ing Distrik Sakai kagabung damel kutha énggal mawi nama Awara: Ashihara lan Kanazu.

Ekonomi[sunting | sunting sumber]

Demografi[sunting | sunting sumber]

Kabudayaan[sunting | sunting sumber]

  • Ing Prefektur Fukui wonten Astana Maruoka ingkang dados astana paling tua ingkang tasih wonten ing Jepang. Astana Maruoka menika dipunbangun nalika taun 1572.
  • Eihei-ji menika kuil ingkang ayem lan nawekaken gladhenan lan pendidikan kanggé biksu. Madeg déning Dogen Zenji taun 1244, kuil menika mapan wonten ing lemah kanthi wiyar kirang langkung 330.000 m².
  • Kathah fosil dinosaurus kapanggihaken nalika ngedug ing Prefektur Fukui lan asilipun saged dipuntingali wonten ing Muséum Dinosaurus Fukui.
  • Penduduk Prefektur Fukui micara mawi Basa Jepang dialek Fukui.

Pariwisata[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id) Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 21 Februari 2013)
  2. ^ (id) Prefektur Fukui, (dipunakses tanggal 21 Februari 2013)

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Fukui

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prefektur_Fukui&oldid=836693"