Precambrian

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Precambrian (Pre-Cambrian) iku jeneng informal tumrap rentang wektu sadurungé jaman Phanerozoic Eon, lan minangka sawijining Supereon kapérang dadi sawetaral eons jroning skala wektu géologi. Rentang wektu Pre-Cambrian wiwit jaman kabentuké bumi watara 4600 Ma (yuta taun kapungkur) nganti wiwitan jaman périodhe Cambrian , watara 542 Ma, nalika wiwit akèh tinemu kéwan mawa cangkang atos.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Wacan[sunting | sunting sumber]

  • Valley, John W., William H. Peck, Elizabeth M. King (1999) Zircons Are Forever, The Outcrop for 1999, University of Wisconsin-Madison Wgeology.wisc.eduEvidence from detrital zircons for the existence of continental crust and oceans on the Earth 4.4 Gyr ago Accessed Jan. 10, 2006
  • Wilde, S. A.; Valley, J. W.; Peck, W. H.; Graham, C. M. (2001). "Evidence from detrital zircons for the existence of continental crust and oceans on the Earth 4.4 Gyr ago". Nature 409 (6817): 175–178. doi:10.1038/35051550. PMID 11196637.
  • Wyche, S.; Nelson, D. R.; Riganti, A. (2004). "4350–3130 Ma detrital zircons in the Southern Cross Granite–Greenstone Terrane, Western Australia: implications for the early evolution of the Yilgarn Craton". Australian Journal of Earth Sciences 51 (1): 31–45. doi:10.1046/j.1400-0952.2003.01042.x.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Geological history

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Precambrian&oldid=830879"