Prasasti Kedukan Bukit

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar prasasti.

Prasasti Kedukan Bukit ditemokake dening M. Batenburg ing tanggal 29 November 1920 ing Kampung Kedukan Bukit, Kelurahan 35 Ilir, Palembang, Sumatera Selatan, ing pinggir Kali Tatang kang ngalir menyang Kali Musi. Prasasti iki awujud watu cilik kang ukurane 45 × 80 cm, tinulis kanthi aksara Pallawa, migunakake basa Melayu Kuna. Saiki prasasti iki wis sinimpen ing Museum Nasional Indonesia kanthi angka D.146.