Prasasti Canggal

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Prasasti Canggal

Prasasti Canggal iku prasasti sing ditemokaké ing latar Candhi Gunung Wukir ing désa Kadiluwih, Kecamatan Salam, Magelang, Jawa Tengah. Anan candrasangkala kanthi taun 732. Prasasti iki ditulis migunakaké aksara Pallawa lan basa Sansekerta. Isiné arupa pituduh diadegagé lingga (pralambang Siwa) ing désa Kunjarakunja déning Sanjaya (seka Karajan Mataram Kuna). Dicritakaké uga yèn mula bukané rajané iku Sanna kang banjur diganti déning Sanjaya, anaké Sannaha, sedulur wadoné Sanna.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prasasti_Canggal&oldid=811522"