Porsche 997

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Porsche 997
Porsche 911 Carrera S
Manufacturer Porsche
Utawa Porsche 911 (nine-eleven)
Porsche Carrera
Prodhuksi 2005–present
Perakitan Stuttgart, Baden-Württemberg, Germany
Sing ndhisiki Porsche 996
Klas Sports car
Jinis bodi 2-door coupé
2-door convertible
Rancangan Rear engine, rear wheel drive / all wheel drive
Mesin 3.6L H6
3.8L H6
Transmisi 5-speed automatic
6-speed manual
7-speed PDK
Rodha 925 in (23,495 mm)
GT3: 927 in (23,546 mm)
GT3 RS: 929 in (23,597 mm)
Dawa 1.756 in (44,602 mm)
2005–06 Turbo S Convertible, GT3 & Turbo S: 1.746 in (44,348 mm)
Carrera 4 Cabriolet: 1.743 in (44,272 mm)
2007–08 GT3 & Turbo: 1.763 in (44,780 mm)
GT3 RS: 1.769 in (44,933 mm)
Amba 2007–08: 729 in (18,517 mm)
Carrera, Carrera S & 2007–08 GT3: 712 in (18,085 mm)
2005–06 Turbo S: 721 in (18,313 mm)
2005–06 GT3: 697 in (17,704 mm)
Dhuwur 516 in (13,106 mm)
2005–06 GT3: 500 in (12,700 mm)
Carrera 4S: 512 in (13,005 mm)
Carrera 4S Convertible: 521 in (13,233 mm)
2007–08 GT3: 504 in (12,802 mm)
2005–06 Turbo S: 510 in (12,954 mm)
Porsche 997 Turbo Cabriolet
Porsche 997 GT2

Porsche 997 iku jinising montor (tipe sanga-sanga-pitu), uga namung kasebut 997(sanga-sanga-pitu) yaiku versi anyar saka mobil sport 911 kulawarga sing dibangun nganggo produsen Jerman Porsche ning Stuttgart-Zuffenhausen.[1] Produksi Carrera lan Carrera S coupe diwiwiti ing wiwitaning taun 2005, all-whell drive 4 Carrera lan Carrera 4S versi diwiwiti ngirim ing taun 2005, Turbo lan 911 GT3 derivatif wiwit didol ing pungkasan taun 2006 lan 911 GT2 taun 2007.[1] Sakliyane versi coupe lan cabriolet, versi Targa saka Carrera 4 lan Carrera 4S sing kasedian, sing nerusaké nganggo (kanopi kaca) desain atap kabeh nggunakaké 911s Targa kat Gegerasi 993 Tipe 911.[1] Ing taun 2009 Porsche nggawe owahan ingkang komprehensif kanggo jajaran 997 sing kalebu owahan gaya cilik, ningkate pepindahan mesin saka papan, nambahe injeksi bensin langsung lan tepangan anyar perusahaan tranmisi kopling (PDK) ganda sarta owahan mekanis liyane.[1] Kasile dadi, 997 dianyari luwih cepet, luwih entheng lan bahan bakar efisien ketimbang versi lawase lan penanganan luwih apik.[1] Ing kasus Turbo 997, komprehensif ulang-tuned kabeh sistem wheel drive karo (vectoring torsi) sistem opsional uga nduweni bagiyan saka paket upgrade, ana salah sawijining majalah awal taun 2009 ngandhakaké, Mobil lan Driver ngira-ngira umpama dijangkepi Tranmisi PDK, Turbo dianyari kudu bisa mlayu 0 nganti 60 mil per jam ing wektu (3.0).[1] ing desember 2009, GT2 911 yaiku varian namung ning lineup 997 kanggo ora nampa owahan utawa upgrade.[2] 997 yaiku 991 sing paling sukses amarga komersil ing selawase, uwis kadol 100.000 unit antarane ditepangake ing taun 2005 lan Juli 2007.[2] Iki ndadeake review positif saka sebagiyan gedhe pers otomotif ing dunya.[1]

Kekuwatan[sunting | sunting sumber]

Porsche 997 Turbo
Porsche 997 GT3 RS 4.0
Model Acceleration (0-60 mph) (s) Acceleration (0–100 kph) (s) Top speed
manual PDK manual PDK PDK Sport+ manual PDK
Carrera 4.7 4.5 4.9 4.7 4.5 289 km/h (180 mph) 287 km/h (178 mph)
Carrera Cabriolet 4.9 4.7 5.1 4.9 4.7 289 km/h (180 mph) 287 km/h (178 mph)
Carrera 4 4.8 4.6 5.0 4.8 4.6 284 km/h (176 mph) 282 km/h (175 mph)
Carrera 4 Cabriolet 5.0 4.8 5.2 5.0 4.8 284 km/h (176 mph) 282 km/h (175 mph)
Carrera S 4.5 4.3 4.7 4.5 4.3 299 km/h (186 mph) 300 km/h (190 mph)
Carrera S Cabriolet 4.7 4.5 4.9 4.7 4.5 302 km/h (188 mph) 300 km/h (190 mph)
Carrera 4S 4.5 4.3 4.7 4.5 4.3 297 km/h (185 mph) 295 km/h (183 mph)
Carrera 4S Cabriolet 4.7 4.5 4.9 4.7 4.5 297 km/h (185 mph) 295 km/h (183 mph)
Carrera GTS 4.4 4.2 4.6 4.4 4.2 306 km/h (190 mph) 304 km/h (189 mph)
Carrera 4 GTS 4.4 4.2 4.6 4.4 4.2 - -
Targa 4 5.2 5.0 5.2 5.0 4.8 284 km/h (176 mph) 282 km/h (175 mph)
Targa 4S 4.9 4.7 4.9 4.7 4.5 297 km/h (185 mph) 295 km/h (183 mph)
GT3 4.0 - 4.1 - - 312 km/h (194 mph) -
GT3 RS 3.8 - 4.0 - - 310 km/h (190 mph) -
GT3 RS 4.0 3.8 - 4.0 - - 310 km/h (190 mph) -
Turbo 3.4 3.2 3.7 3.6 3.4 312 km/h (194 mph) 312 km/h (194 mph)
Turbo Cabriolet 3.5 3.3 3.8 3.7 3.5 312 km/h (194 mph) 312 km/h (194 mph)
Turbo S - 3.1 - - 3.3 - 315 km/h (196 mph)
Turbo S Cabriolet - 3.2 - - 3.4 - 315 km/h (196 mph)
Sport Classic - - 4.6 - - 302 km/h (188 mph) -
Speedster - - - 4.6 4.4 - 305 km/h (190 mph)

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (en)mobil.otomotifnet.com(diundhuh tanggal 5 Agustus 2011)
  2. ^ a b (en)www.timesonline.co.uk(diundhuh tanggal 5 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Porsche_997&oldid=831656"