Popocatépetl

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Popocatépetl inggih punika salah satunggaling nama gunung aktif kanthi duwur 5426 meter (17.800 kaki) minangka gunung ingkang paling inggil urutan kaping kalih wonten ing Meksiko sabibaripun Pico de Orizaba ingkang inggilipun (5636 meter) 18.490 kaki. Nama Popocatépetl kapundhut saking tembung Nahuatl, popōca gadhah teges “berasap’ lan tepētl, gadhah teges “gunung”, saengga kanthi harfiah saged dipuntegesi “Gunung Berasap”. Gunung punika papanipun manggen wonten ing 70 km saking Ciudad de Mexico. Nalika wonten ing 25 Januari pukul 10:10, ledakan awu ndamel 3 km inggil hanyut NE. [1]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)[1](dipunundhuh tanggal 29 September 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Popocatépetl&oldid=834638"