Polifenol

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Susunan molekul Polifenol ing tetanduran

Polifenol (poliphenol) yaiku klompok bahan kimia kng ndarbèni luwih saka siji unit fenol saben molekul.[1] Polifenol ditemokaké kanthi alami ing tetanduran.[1] Polifenol migunani kanggo mènèhi werna ing tetanduran, tuladhané werna godhong nalika alum utawa arep gogrog.[1] Polifenol alami uga ngayomi tanduran nglawan patogen, parasit, lan predator.[2] Jinis polifenol kang paling asring ditemokaké ing tetanduran yaiku flavonoid, asam fenolat, catechin, anthocyanin, isoflavin, quercetin, lan resveratrol.[1] Wis akèh penelitiyan kang njlèntrèhaké yèn polifenol ndarbèni mupangat kanggo awak manungsa.[1]

Sumber Polifenol[sunting | sunting sumber]

Woh-wohan, jejanganan, lan teh kalebu panganan kang ngandhut akèh polifenol.[1] Stroberi, blackberry, apel, delima, anggur, pir, lan plum kalebu woh-wohan kang ngandhut polifenol kang dhuwur.[1] Déné jejanganan kang ngandhut polifenol yaiku kubis, brokoli, bawang, peterseli, lan seledri.[1] Kajaba kuwi, polifenol bisa ditemokaké ing anggur abang, kopi, teh, coklat, minyak zaitun, kacang-kacangan, kenari, mete, hezelnut, pecan, lan kacang brol.[1]

Mupangat[sunting | sunting sumber]

Sawatara polifenol nduwé mupangat wigati banget, kayata flavon, flavonoid, lan isoflavon kang dimagertèni nduwèni sipat antioksidan.[1] Antioksidan iki dipracaya nduwe khasiat ningkataké kemampuan anti-inflamasi lan kanggo kekebalan awak.[1] Kandhutan antioksidan ing polifenol bisa netralaké radhikal bébas kang nduwé èfèk ngrusak sèl-sèl lan jaringan awak lan uga bisa ngalang-ngalangi prosès dadi tuwa amarga radhikal bébas kasebut.[1] Polifenol uga nguwataké sistem kekebalan awak kanggo njaga kasarasan lan nyegah tuwuhé penyakit.[1]



Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)Manfaat Polifenol(diundhuh 7 Januari 2013)
  2. ^ (id)kamus Kesehatan, Arti Polifenol(diundhuh 7 Januari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Polifenol&oldid=839387"