Pluru kendhali

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sawijining rudal Exocet ditémbakaké.

Pluru kendhali (disingkat: rudhal), pluru mawa pandhu utawa misil yaiku gegaman rokèt militèr sing bisa dikendhalèkaké utawa duwé sistem pangendhali otomatis kanggo nggolèki sasaran utawa nyelarasaké arah. Jroning panggunan sadina-dina, istilah "misil" ngrujuk marang rokèt mawa sistem kendhali, éwadéné "rokèt" digunakaké kanggo rokèt tanpa sistem kendhali. Prabédan utama antara kaloroné dianggep sithik banget saliyané prabédan sistem kendhali.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Pluru kendhali ing Wikimedia Commons.
Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Pluru kendhali ing KamusWiki.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pluru_kendhali&oldid=833317"