Plexus brachialis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Infobox nerve

Plexus brachialis inggih punika anyaman (Latin: plexus) serat saraf ingkang mlampah saking tulang belakang C5-T1, lajéng ngélampahi bagian leher lan ketiak, lan pungkasaning ing sédaya léngan (inggil lan ngandap). Serabut saraf ingkang wontén badhé dipundistribusiakén ing pintén-pintén bagian léngan. Anterior divisi saking sumsum tulang nerves pasokan antero-lateral bagian saking batang, lan anggota badan; ménika kanggé sébagian aéeng saking posterior divisi.[1] Der pleksus brachialis sorgt mati motorische innervation der schultermuskulatur sowie mati motorische und innervation ingkang mlebet akal des lengan und der asta.[2]

Gambar:Brachial plexus.JPG
Plexus Brachialis
Anatomical illustration of the brachial plexus with areas of roots, trunks, divisions and cords marked. Clicking on names of branches will link to their Wikipedia entry.

Anatomi[sunting | sunting sumber]

Plexus brachialis dipunwiwiti saking gangsal rami ventral saking saraf spinal. Rami (tunggal: ramus ingkang "akar") badhe gayut mbentuk 3 trunkus inggih punika: trunkus superior (C5 dan C6), trunkus inferior (C7) lan trunkus medialis (C8 dan T1).

Diagrammatic representation of the brachial plexus using colour to illustrate the contributions of each nerve root to the branches
The brachial plexus, including all branches of the C5-L1 ventral primary rami. Includes mnemonics for learning the plexus' connections and branches.
Mind map showing branches of brachial plexus

Saben trunkus badhe bercabang mbentuk kalih divisi inggih punika divisi anterior lan divisi posterior. Enem divisi ingkang wonten badhe kembali nyatu lan mbentuk fasciculus. Saben fasciculus dipunparingi asma jumbuh kaliyan panggenanipun kaliyan arteri axillaris.

  • Fasciculus posterior kabentuk saking tiga divisi posterior saben trunkus.
  • Fasciculus lateralis kabentuk saking divisi anterior trunkus anterior lan medalis.
  • Fasciculus medalis inggih punika kalajengan saking trunkus inferior.

Cabang-cabang plexus brachialis[sunting | sunting sumber]

3 Cabang saking ramus[sunting | sunting sumber]

  1. Nervus dorsalis scapulae
  2. Nervus ing subclavius
  3. Nervus thoracicus longus

1 Cabang saking trunkus[sunting | sunting sumber]

  1. Nervus suprascapularis

3 Cabang saking fasciculus lateralis[sunting | sunting sumber]

  1. Nervus pectoralis lateralis
  2. Nervus musculocutaneus
  3. Cabang lateral nervus medianus
    • maringi cabang C5, C6, C7 kangge nervus medianus.

5 Cabang saking fasciculus posterior[sunting | sunting sumber]

  1. Nervus subscapularis superior
  2. Nervus thoracodorsalis
  3. Otot sibscapularis superior
  4. Nervus axillaris
  5. Nervus radialis

5 Cabang saking fasciculus medialis[sunting | sunting sumber]

  1. Nervus pectoralis medialis
  2. Cabang medial nervus medianus
  3. Nervus cutaneus brachii medialis
    • mempersarafi kulit sisi medial lengan inggil.
  4. Nervus cutaneus antebrachii medialis
    • mempersarafi kulit sisi medial lengan ngandap.
  5. Nervus ulnaris
    • mempersarafi setunggaal setengah otot fleksor lengan ngandap lan otot-otot alit tangan, lan kulit asta ing sebelah medial.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Ndelengen Uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Plexus_brachialis&oldid=836136"