Platypus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Platypus[1]
Temporal range: Cithakan:Fossil range/Sandbox Paleocene - Saiki
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mammalia
ordo: Monotremata
kulawarga: Ornithorhynchidae
Genus: Ornithorhynchus
Blumenbach, 1800
Species: O. anatinus
Jeneng binomial
Ornithorhynchus anatinus
(Shaw, 1799)
Platypus range (indicated by darker shading)[3]

Platypus iku kéwan semi-akuatik sing akèh diweruhi ing bagéyan wétan bawana Australia. Senadyan Platypus ngendhog nanging kagolong ing kelas Mammalia amarga nyusoni anaké. Platypus uga asring dikenal kanthi jeneng duck-billed Platypus utawa Platypus soyor bebek amarga wanguné sing mèmper bèbèk.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

  1. ^ Groves, C. (2005-11-16). Wilson, D. E., and Reeder, D. M. (eds). ed. Mammal Species of the World (cithakan ka-3 ed.). Johns Hopkins University Press. pp. 2. ISBN 0-801-88221-4. http://www.bucknell.edu/msw3/browse.asp?id=10300020.
  2. ^ Lunney, D., Dickman, C., Copely, P., Grant, T., Munks, S., Carrick, F., Serena, M. & Ellis, M. (2008). Ornithorhynchus anatinus. Dhaptar Abang Spesies Terancam IUCN 2008. IUCN 2008. Diakses ing 9 October 2008. D
  3. ^ "Platypus facts file". Australian Platypus Conservancy. http://www.platypus.asn.au/. Retrieved 2006-09-13.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Platypus&oldid=820813"