Plasma getih

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar:Britain and us plasma packages wwii.jpg
Bungkusan plasma sing garing sing dipigunakaké déning militèr Britania Raya lan Amérika Sarékat jroning Perang Donya II.

Plasma getih iku komponèn getih awangun cuwèran awarna kuning sing dadi médhium sèl-sèl getih, ig ngendi sèl getih ditutup. 55% saka gunggung/volume getih arupa plasma getih. Volume plasma getih dumadi saka 90% arupa banyu lan 10% arupa larutan protèin, glukosa, faktor koagulasi, ion mineral, hormon lan karbon dioksida. Plasma getih uga arupa médhium ing prosès èkskrèsi.

Plasma getih bisa dipisahaké ing sajeroning tuba isi getih seger sing wis diwuwuhi dat anti-koagulan[1] yang kemudian diputar sentrifugal sampai sèl getih merah jatuh ke dasar tuba, sèl getih putih akan berada di atasnya dan membentuk lapisan buffy coat, plasma getih berada di atas lapisan tersebut[2] dengan kepadatan sekitar 1025 kg/m3, or 1.025 kg/l.[3] Sèrum getih iku plasma tanpa fibrinogen, sèl lan faktor koagulasi liyané.[1] Fibrinogen arupa 4% alokasi protèin jroning plasma lan minangka faktor wigati jroning prosès pambekuan getih.

Plasmapheresis iku jinis terapi mèdhis sing nyuling (en:extraction) plasma getih metu saka kumpulan partikelé kanggo diolah sabanjuré lan nglebokaké manèh plasma getih kasebut ing pungkasan terapi.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b Maton, Anthea; Jean Hopkins, Charles William McLaughlin, Susan Johnson, Maryanna Quon Warner, David LaHart, Jill D. Wright (1993). Human Biology and Health. Englewood Cliffs, New Jersey, USA: Prentice Hall. ISBN 0-13-981176-1.
  2. ^ "John W. Kimball's Biology page - Blood". http://users.rcn.com/jkimball.ma.ultranet/BiologyPages/B/Blood.html. Retrieved 2010-02-15.
  3. ^ The Physics Factbook - Density of Blood

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Plasma_getih&oldid=837492"