Place de l'Étoile

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Paris streetbox

Place de l'Étoile minangka satunggaling persimpangan ageng wonten ing kutha Paris, Perancis, titik temu 12 margi lurus ("Star Square") kalebet Champs-Élysées ingkang pundi mbentang dhateng sisih wétan. Namanipun dipunéwahi dados Place Charles de Gaulle nalika taun 1970 kanggé mèngeti Presiden Gaulle, ananging kathah tiyang taksih nyebut migunakaken nama aslinipun.[1]

Place kassebut dumunung wonten ing tenga Axe historique lan wonten ing tengahipun jumeneng Arc de Triomphe.

Place de l'Étoile lan margi ingkang ngadhep kanthi wiyar dipunrancang ulang minangka bagéyan saking proyék perencanaan urban Baron Haussmann.[2]

Deskripsi[sunting | sunting sumber]

Place Charles de Gaulle

[3]

Kali welas margi, dipunurutaken kados jarum jam saking sisih lér:

  1. Avenue de Wagram, dipunsebut mekaten wiwit Kekaisaran Perancis Kaping 2, lan sadèrèngipun naté dipunsukani nama boulevard de l'Étoile lan boulevard Bezons
  2. Avenue Hoche: avenue de la Reine-Hortense sadanguning Kekaisaran Kaping 2 lan boulevard Monceau sadèrèngipun
  3. Avenue de Friedland wiwit Kekaisaran Kaping 2 lan boulevard Beaujon sadèrèngipun.
  4. Avenue des Champs-Élysées
  5. Avenue Marceau: avenue Joséphine sadanguning Kekaisaran Kaping 2
  6. Avenue d'Iéna
  7. Avenue Kléber: avenue du Roi-de-Rome sadanguning Kekaisaran Kaping 2 lan boulevard de Passy sadèrèngipun
  8. Avenue Victor Hugo: avenue d'Eylau sadanguning Kekaisaran Kaping 2 avenue de Saint-Cloud sadèrèngipun
  9. Avenue Foch: avenue du Bois (de Boulogne) sadanguning Republik Perancis Kaping 3 lan avenue de l'Impératrice sadanguning Kekaisaran Kaping 2
  10. Avenue de la Grande-Armée sadanguning Kekaisaran Kaping 2 lan avenue de Neuilly sadèrèngipun
  11. Avenue Carnot: avenue d'Essling sadanguning Kekaisaran Kaping 2
  12. Avenue Mac-mahon: avenue du Prince-Jérôme sadanguning Kekaisaran Kaping 2

Place kanthi simètris kagungan 6 sumbu:

  1. Sumbu avenue Mac-Mahon lan avenue d'Iéna
  2. Sumbu avenue de Wagram lan avenue Kléber
  3. Sumbu avenue Hoche lan avenue Victor-Hugo
  4. Sumbu avenue de Friedland lan avenue Foch
  5. Sumbu avenue des Champs-Élysées lan avenue de la Grande-Armée: Sumbu kasebut minangka axe historique Paris
  6. Sumbu avenue Marceau lan avenue Carnot

Place de l'Étoile (juga Arc de Triomphe) dipunpérang antawising arrondissement VIIIe, XVIe lan XVIIe ing Paris:

  • VIIIe: area antara avenue de Wagram lan avenue Marceau
  • XVIe: area antara avenue Marceau lan avenue de la Grande-Armée
  • XVIIe: area antara avenue de la Grande-Armée lan avenue de Wagram

Place punika dipunklilingi déning 2 margi ingkang mbentuk sawijining bunderan: Rue de Presbourg lan Rue de Tilsitt ingkang pundi sampun dipunsukani nama kados punika wiwit 1864, sasampuning kesuksesan diplomatik Napoleon.

Karya Literatur[sunting | sunting sumber]

La Place de l'étoile minangka irah - irahan sawijining novel ingkang dipunanggit déning panulis Perancis, Patrick Modiano.

12 margi saking Place de l'Étoile, dipuntingali saking kainggilan 35000 kaki. Kanggé orientasi, Avenue des Champs-Élysée minangka margi pinuju area taman ing tengen inggil.

[4]

[5]

Transportasi[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Stasiun paris metro (Métro dan RER)

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

48°52′26″N 2°17′41″E / 48.87389°N 2.29472°E / 48.87389; 2.29472