Piz Morteratsch

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Piz Morteratsch

Piz Morteratsch from the south
Elevasi 3.751 m (12 ft)
Prominence 321 m (1.053 ft) [1]
Parent peak Piz Bernina
Climbing
First ascent 11 September 1858 by C. Brügger and P. Gensler with guides Karl Emmermann and Angelo Klaingutti
Rute paling gampang North flank and ridge (F)

Piz Morteratsch (3,751 m) iku sawijining gunung ing Pagunungan Bernina sing dumunung ing negara Swiss. Gunung iki winatesan ing sisih wétan déning Morteratsch Glacier lan ing sisih kidul-kulon déning the Tschierva Glacier.

Gunung iki minangka salah siji gunung sing paling gampang dipènèk, rute normal kaya sing dirintis déning C. Brügger lan P. Gensler kanthi pemandhu Karl Emmermann lan Angelo Klaingutti ing tanggal 11 September 1858. Telu pèrèng sing paling angèl dipènèk yaiku:

  • Pèrèng kidul-kidul-wétan (D/D+), sepisanan dipènèk déning P. J. H. Unna kanthi pemandhu 1903
  • Pèrèng wétan-lor-wétan (AD), sepisanan dipènèk déning Paul Schucan lan A. Pfister, 10 Oktober 1908 (pérangan tndhuwur wis naté dipènèk déning Max Schintz kanthi pemandhu Alois lan Josef Pollinger ing sasi Agustus 1892)
  • Pèrèng kidul-kulon, (AD), sepisanan dipènèk déning T. H. Philpott lan Mrs Philpott kanthi pemandhu Peter Jenny lan Alexander Fleury ing sasi September 1868
Piz Morteratsch from the north. The normal route from both Tschierva and Boval huts goes up the left skyline.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  • Collomb, Robin, Bernina Alps, Goring: West Col Productions, 1988
  1. ^ Swisstopo map

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Piz_Morteratsch&oldid=834636"