Pixar Animation Studios

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pixar Animation Studios
Jenis Subsidiari Walt Disney Motion Pictures Group (Disney)
Industri animasi CGI
Didirikan 9 Desember 1985
Kantor pusat Emeryville, California, Cithakan:Bendera usa
Tokoh penting Ed Catmull, Presiden, Disney and Pixar Animation Studios
John Lasseter, CEO, Disney and Pixar Animation Studios
Produk RenderMan, Marionette
Induk The Walt Disney Company
Situs web Pixar.com

Pixar Animation Studios yaiku sawijiné studio animasi komputer Amerika Serikat kang duwé pusat ing Emeryville, California lan dikenal wis entuk pitu Academy Award.[1] Pixar terkenal saka film animasi CGI—kaya Toy Story, Finding Nemo, lan Cars—kang dienggo ing panganggoan PhotoRealistic RenderMan, yaiku pemrograman aplikasi API, saka Renderman kang dienggo kanggo ngasilaké gambar kualitas dhuwur.[1]

Ing tanggal 24 Januari 2006, The Walt Disney Company setuju kanggo tuku Pixar diregani $7.4 miliar karo niagakaké kabèh saham, kuwi rampung ing 5 Mei 2006 ( ngganti saham pixar 2.3 saham Disney), gawé Pixar dadi subsidiari kanggo sing duwé Disney.[1]

Penghargaan lan Nominasi saka Academy Award[sunting | sunting sumber]

Nominasi kang wis dimenangké ana ing tulisan kang dicetak kandhel.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (en)Pixar(07 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x (en)Pixar(07 Agustus 2011)