Pitulung:Cithakan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kanggo cithakan-cithakan sing dianggo ing Wikipedia, pirsani: Wikipedia:Cithakan Wikipedia.

Cithakan ing Wikipedia dipigunakaké kanggo masang sawijining isi menyang luwih saka siji kaca. Owah-owahan ing cithakan bakal sacara otomatis ngowahi kaca-kaca sing migunakaké cithakan kasebut.

Migunakaké cithakan[sunting | sunting sumber]

Kanggo migunakaké cithakan ing sawijining kaca, gunakna markah {{jeneng cithakan}} (ganti jeneng cithakan nganggo jeneng cithakan sing arep panjenengan anggo) ing suntingan panjenengan.

Nggawé utawa nyunting cithakan[sunting | sunting sumber]

Gawé cithakan anyar utawa panyuntingan cithakan sing wis ana padha karo prosès gawé utawa nyunting kaca-kaca artikel. Prabédan kaca cithakan karo artikel biasa yakuwi ing ngarep jeneng kaca ditambahaké prefiks "Cithakan:".

Wiwit MediaWiki versi 1.6 dianggo, owah-owahan cithakan sing dianggo déning akèh artikel, ora bakal ngowahi artikel-artikel sing nganggo cithakan kasebut wektu iku uga, nanging bakal dikirim menyang daftar antrian (queue). Sawijining prosès sabanjuré bakal maca antrian kasebut lan mrosès liwat sistim FIFO. Yèn sawijining cithakan dianggo déning akèh artikel, owah-owahané bakal mbutuhaké wektu, nganti kabèh artikel diowahi menyang versi cithakan sing paling anyar. Cacahing antrian bisa dipirsani ing kaca statistik. Yèn job jroning antrian 0 tegesé kabèh owah-owahan cithakan wis rampung ditrapna. Bab iki kanggo njelasaké manéka pitakonan "aku ngowhi cithakan iki nanging kaya-kaya wikipedia ngalami error, artikelé isih migunakaké versi cithakan sing lawas, déné cache-é wis tak resiki." Bisa kedadéyan malah si panganggo iku banjur ngutak-atik cithakan kasebut manèh (bab iki malah bakal tansaya nambah dawa antrian sing kudu diayahi).

Parameter cithakan[sunting | sunting sumber]

includeonly[sunting | sunting sumber]

noinclude[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pitulung:Cithakan&oldid=867494"