Pitik betutu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Pitik betutu utawa ayam betutu iku masakan saka Bali kanthi bahan pitik utawa bèbèk potong. Pitik betutu biasa kanggo panganan sadina-dina ing kulawarga Bali.

Cara panggawéné yaiku: Pitih disembelih, banjur dikumbah, diresiki nganti resik lan siap dimasak. Pitik sing wis diresiki kuwi ora usah dikethoki nanging diumbar tetep wutuh. Banjur nyiapaké bumbu : brambang, bawang, kemiri, kencur, lombok rawit, jaé, kunir, mrica.

Laos, jaé, brambang, bawang, kencur, kunir, lombok rawit dicincang nganti lembut, banjur dicampur kemiri, ketumbar, mrica kang wis diuleg kanthi lembut, banjur bumbu dicampur nganti kulet lan diwènèhi uyah. Tambah godhong jeruk bèn wangi lan ora amis, lan sereh, uga godhong salam. Sawisé sambel bumbuné kuwi wis siap banjur dilebokaké ing jeroané pitik kuwi. Sabanjuré dibuntel nganggo godhong gedhang banjur dikukus. Kira kira sajam olèhé ngukus terus diangkat lan siap kanggo lawuh dhaharan.



Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pitik_betutu&oldid=829280"