Piroklastik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Watu Piroklastik saka gunung Helens
Watu Piroklastik

Piroklastik yaiku watu gunung berapi kang nduwèni tèkstur klastika saka gunung kang njeblug, lan langsung saka ''magma pijar''. Piroklastik iku ''fragmen'' kang kabentuk saka njebluge gunung volkanik, lan kanthi cara klastika kang diasilake saka magmatisme njebluge gunung.[1] aliran piroklastik iku campuran saka fragmen solid nganti semisolid kang panas.[2] Gas kasebut mudhun miturut lereng bangunan vulkanik.[2]

Jenising Watu Piroklastik[sunting | sunting sumber]

Miturut cara dadine watu piroklastik dibedake dadi telung werna, yaiku jatuhan piroklastik, aliran piroklastik, lan seruakan piroklastik.[1]

  1. Jatuhan piroklastik iku tumpukan piroklastik kang ngendap kanthi media hawa, lan kabentuk saka material gunung kang njebluk lan mbentuk kolom erupsi.
  2. Aliran piroklastik, iku aliran panas kang nduweni konsentrasi dhuwur, wujude arupa gas, gampang obah, lan diasilke saka erupsi volkanik.
  3. Seruakan Piroklastik, iku piroklastik kang cara tarnsportasi-ne kanthi cara disemburake, utawa kanthi cara nyeruak kanthi cara lateral nganggkut piroklas sadawane panggonan minangka teruse saka sistem turbulen. Seruakan piroklastik iku ngandhung partikel cilik lan minangka disperi gas kanthi bahan atos.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)MEKANISME DAN KARAKTERISTIK ENDAPAN PIROKLASTIK (diakses tanggal 10 Maret 2011)
  2. ^ a b .(id)Mengapa Wedhus Gembel Menakutkan(diundhuh tanggal 12 Maret 2011)


Č

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Piroklastik&oldid=867658"