Pinositosis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mekanisme pinositosis(tengah).

Pinositosis ("pangombenan seluler") yaiku salah siji jinis endositosis. Ing kono sel "ngesok" tetesan fluida ekstraseluler ing vesikula cilik.[1] Amarga salah siji utawa kabeh zat terlarut kang larut ing tetesan mau dilebokake ing sel, pinositosis ora asipat spesifik ing substansi kang ditransporake.[1] Suwalike, endositosis kang diperantarai reseptor asipat spesifik banget amarga anane reseptor arupa ligan kang mung kaiket ing molekul tertemtu.[1] Pinositosis minangka salah siji jinis endositosis dibutuhake kanggo pirang-pirang macem fungsi kang wigati tumrap sel, amarga endositosis bisa ngregulasi pirang-pirang macem proses kayata panjupuking nutrisi, adhesi lan migrasi sel, reseptor sinyal, mlebune patogen, neurotransmisi, presentasi antigen, polaritas sel, mitosis, pertumbuhan lan diferensiasi, lan mlebune obat. [2][3][4][5]


Delengen uga[sunting | sunting sumber]

cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c Campbell NA, Reece JB, Mitchell LG. 2002. Biologi, Edisi Kelima, Jilid I. Jakarta: Erlangga. Hal:154-155, 126 ISBN 979-688-468-2
  2. ^ Miaczynska M, Pelkmans L, Zerial M (August 2004). Not just a sink: endosomes in control of signal transduction. Current Opinion in Cell Biology 16 (4): 400–6. doi:10.1016/j.ceb.2004.06.005. PMID 15261672.
  3. ^ Medina-Kauwe LK. 2007. Alternative" endocytic mechanisms exploited by pathogens: new avenues for therapeutic delivery?. Advanced Drug Delivery Reviews 59 (8): 798–809. doi:10.1016/j.addr.2007.06.009. PMID 17707545.
  4. ^ Miaczynska M, Stenmark H. 2008. "Mechanisms and functions of endocytosis". The Journal of Cell Biology 180 (1): 7–11. doi:10.1083/jcb.200711073. PMID 18195098.
  5. ^ Marsh M, McMahon HT (July 1999). "The structural era of endocytosis". Science (New York, N.Y.) 285 (5425): 215–20. doi:10.1126/science.285.5425.215. PMID 10398591. Retrieved 2009-06-19.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pinositosis&oldid=833290"