Pinokio

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pinocchio

Original theatrical release poster
Sutradara Ben Sharpsteen
Hamilton Luske
Norman Ferguson
T. Hee
Wilfred Jackson
Jack Kinney
Bill Roberts
Produser Walt Disney
Screenplay by Ted Sears
Otto Englander
Webb Smith
William Cottrell
Joseph Sabo
Erdman Penner
Aurelius Battaglia
Based on Cithakan:Based on
Paraga Cliff Edwards
Dickie Jones
Christian Rub
Mel Blanc
Walter Catlett
Charles Judels
Evelyn Venable
Frankie Darro
Musik déning Leigh Harline
Paul J. Smith
Studio Walt Disney Productions
Distributor RKO Radio Pictures
Tanggal rilis
  • Februari 7, 1940 (1940-02-07)
Durasi 88 minutes
Negara United States
Basa English
Anggaran $2,289,247
Bathi reged $84,254,167 (inc. reissues)[1]

Pinokio inggih punika salah satunggaling film animasi saking Amerika ingkang dipundamel ing taun 1940 ingkang dipunprodhukusi dening Walt Disney adhedhasar cariyos The Adventures of Pinocchio déning Carlo Collodi. Film punika inggih minangka film ingkang kaping kalih ingkang dipundamel wonten ing Dhaptar Animasi klasik Walt Disney. Film Pinokio inggih dipundamel sasampunipun film Snow White ang the seven dwars (1937 pilem) suksès dipundamel. Pinokio inggih sepisanan dipunwedalken wonten ing teater déning RKO Radio Pictures ing tanggal 7 Pebruari 1940.

Alur cariyosipun film Pinokio inggih punika nyariosaken satunggaling tukang kayu ing alas ingkang sampun sepuh kanthi asma Gepetto ingkang lajeng damel satunggaling ringgit saking kayu ingkang dipunparingi nama Pinokio ingkang lajeng dipungesangaken déning peri biru, ingkang nyariosaken bilih piyambakipun saged dados manungsa ingkang nyata ananging kanthi sarat piyambakipun kedah dados tiyang ingkang wantun, jujur, lan boten egois. Fil Pinokio inggih dipunadapsi dening Aurelius Battaglia, William Cottrell, Otto Englander, Erdman Penner, Joseph Sabo, Ted Sears, lan Webb Smith saking buku Collodi. Prodhuksi film punika dipunsupervisi dening Ben Sharpsteen lan Hamilton Luske, lan serial filmipun dipun sutradarai dening Norman Ferguson, T. Hee, Wilfred Jackson, Jack Kinney, lan Bill Roberts.

Pemain[sunting | sunting sumber]

Bebungah[sunting | sunting sumber]

American Film Institute inggih sampun naté paring bebungah kados mekaten:

Soundtrack[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Pinocchio (soundtrack)

Lagu Pinocchio inggih dipundamel dèning Leigh Harline lan Lirikipun dening Ned Washington. Leigh Harline lan Paul J. Smith

Musik CD nipun inggih dipunsetting déning Classic Disney: 60 Years of Musical Magic lan Disney's Greatest Hits ingkang kawrat kanthi irah- irahan "When You Wish upon a Star", "Give a Little Whistle", lan "I've Got No Strings".

Lirik lagu ingkang dipunserat ananging boten dipunginakaken[sunting | sunting sumber]

  • "I'm a Happy-Go-Lucky Fellow" - Jiminy Cricket (this song eventually showed up in Fun and Fancy Free)
  • "As I Was Saying to the Duchess" - J. Worthington Foulfellow (this line is spoken briefly by Foulfellow in the film, however)
  • "Three Cheers for Anything" - Lampwick, Pinocchio, Alexander, Other Boys
  • "Monstro the Whale" - Chorus
  • "Honest John" (this song appears as a bonus feature on the 70th Anniversary Platinum Edition Blu-ray and DVD)
  • "Turn On the Old Music Box" - Jiminy Cricket

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Pinocchio". Box Office Mojo. http://boxofficemojo.com/movies/?id=pinocchio.htm. Retrieved 16 Maret 2013.
  2. ^ Gabler, Neal (2006) Walt Disney, The Triumph of American Imagination, Alfred A. Knopf Inc. New York City, U.S.A

Kategory:Film Animasi Amerika

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pinokio&oldid=843181"