Ping

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ping deny.png

Ping (cekakan saka Packet Internet Gopher) yaiku program utilitas kang bisa digunakaké kanggo mriksa konèktivitas jaringan kang basisé tèknologi Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP).[1] Kanthi nganggo utilitas iki, Bisa diuji apa komputer siji terhubung karo komputer liyane.[1] Ping iki dilakokake kanthi ngirim paket kepada alamat IP kang arep dijajal konektivitasnya lan ngenteni responne.[1]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Mike Muuss nulis program iki ana ing sasi Desember 1983, digunakake kanggo sarana kang gunane ngoleki sumber masalah ana ing jaringan.[2] Miturut Mike Muss uga, jeneng "ping" wiwitane saka swara echo (sonar) ana ing kapal selam yen nalikane operator ngirimake pulsa-pulsa swara tumuju ing sasaran, mula saka kuwi swara kasebut mesti mantul lan ditampa meneh nalika wis ngeneni sasaran lan ana ing jangka wektu dhewe.[2]

Tuladhane Ping[sunting | sunting sumber]

Utilitas ping nuddhuhake kasil kang positif yen ana komputer loro lan padha-padha nyambung ana ing sawijining jaringan.[2] Kasil awujud statistik kahanan koneksi banjur ditampilake ana ing bagean keri.[2] Kualitas koneksi disa didelok saka gedhene wektu lunga-bali (roundtrip) lan gedhene jumlan paket kang ilang (packet loss).[2] Sansaya cilik angka kekerone, sansaya apik kualitas koneksine.[2]

  • Tuladhane Ping ing Linux marang www.google.com:[1]
$ ping www.google.com
PING www.l.google.com (64.233.183.103) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 64.233.183.103: icmp_seq=1 ttl=246 time=22.2 ms
64 bytes from 64.233.183.103: icmp_seq=2 ttl=245 time=25.3 ms
64 bytes from 64.233.183.103: icmp_seq=3 ttl=245 time=22.7 ms
64 bytes from 64.233.183.103: icmp_seq=4 ttl=246 time=25.6 ms
64 bytes from 64.233.183.103: icmp_seq=5 ttl=246 time=25.3 ms
64 bytes from 64.233.183.103: icmp_seq=6 ttl=245 time=25.4 ms
64 bytes from 64.233.183.103: icmp_seq=7 ttl=245 time=25.4 ms
64 bytes from 64.233.183.103: icmp_seq=8 ttl=245 time=21.8 ms
64 bytes from 64.233.183.103: icmp_seq=9 ttl=245 time=25.7 ms
64 bytes from 64.233.183.103: icmp_seq=10 ttl=246 time=21.9 ms

--- www.l.google.com ping statistics ---
10 packets transmitted, 10 received, 0% packet loss, time 9008ms
rtt min/avg/max/mdev = 21.896/24.187/25.718/1.619 ms


  • Tuladhane Ping ing Microsoft Windows XP marang www.google.com:[1]
C:\>ping www.google.com

Pinging www.l.google.com [64.233.183.103] with 32 bytes of data:

Reply from 64.233.183.103: bytes=32 time=25ms TTL=245
Reply from 64.233.183.103: bytes=32 time=22ms TTL=245
Reply from 64.233.183.103: bytes=32 time=25ms TTL=246
Reply from 64.233.183.103: bytes=32 time=22ms TTL=246

Ping statistics for 64.233.183.103:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 22ms, Maximum = 25ms, Average = 23ms

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ping&oldid=830663"