Pierre Louis Maupertuis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pierre Louis Maupertuis

Lair 17 Juli 1698
Saint-Malo
Pati 27 Juli 1759 (umur 61)
Basel
Kabangsan Perancis
Babagan matematika
Institusi Académie française; Akademi Sains Prusia
Misuwur amarga Asas tindakan terkecil

Pierre-Louis Moreau de Maupertuis (pocapan Prancis: [mopɛʁtɥi]; Saint-Malo, 17 Juli 1698Basel, 27 Juli 1759)[1] piyambakipun menika matematikawan, filsuf, sarta cendekiawan Perancis. Piyambakipun dados direktur Académie des Sciences, nate nyepeng jabatan dados presiden ingkang kaping pisanan wonten ing Akademi Sains Prusia amargi undangan Friedrich II saking Prusia.

Maupertuis ngelaksanakaken ekspedisi maring Laplandia kangge nentukaken wujud Bumi. Piyambakipun sering angsal kredit amargi panemuan asas tindakan terkecil.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ wonten sumber sanes ingkang njlerehaken menawi piyambakipun miyos nalika tanggal 28 September 1698.