Philippe Petain

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Philippe Pétain
Philippe Petain

Mangsa jabatan
11 July 1940 – 19 August 1944
Didhisiki déning Albert Lebrun (sebagai Presiden Republik Perancis)
Diganti déning Charles de Gaulle (as President of the Provisional Government)

Mangsa jabatan
16 June 1940 – 11 July 1940
Didhisiki déning Paul Reynaud
Diganti déning Pierre Laval
(as Vice-President of the Council)
Pétain remained the nominal Head of Government until 18 April 1942

Mangsa jabatan
9 February 1934 – 8 November 1934
Didhisiki déning Joseph Paul-Boncour
Diganti déning Louis Maurin

Mangsa jabatan
1 June 1935 – 7 June 1935

Miyos 24 April 1856
Cauchy-à-la-Tour, Pas-de-Calais, France
Tilar donya 23 Juli 1951 (umur 95)
Île d'Yeu, Vendée, France
Partai pulitik None
Garwa Eugénie Hardon Pétain

Henri Philippe Benoni Omer Joseph Pétain (lair 24 April 1856 – tilar donya 23 Juli 1951 kanthi umur95 taun; kondhang kanti jeneng Philippe Pétain utawa Marshal Pétain) dheweké kuwi jendral Perancis, kang sawisé kuwi dadi kepala pemerintahan Vichy France, saka 1940 nganti 1944.

Amarga kepemimpinané nalika Perang Dunya I, dheweké dianggep dadi pahlawan ning Prancis, ananging amarga kelakuané nalika Perang Dunya II anggawe dheweké diadili lan diukum pati amarga pengkhianatan, kang anggawe dheweké dienthengaké ukumané dadi kunnjara saumuré urip dening Charles de Gaulle.

Delengen Uga[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]


Sing mengku  sadurungé:
Albert Lebrun
Kepala Negara
11 Juli 1940-20 Agustus 1944
Diganti déning:
Charles de Gaulle


Cithakan:Kepala Pemerintahan Perancis

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Philippe_Petain&oldid=843386"