Philippe III saking Prancis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Philippe III ingkang kuwantun
Raja Perancis
Pamaréntahan 25 Agustus 1270 – 5 Oktober 1285
Panobatan 30 Agustus 1271
Didhisiki Louis IX
Pangganti Philippe IV
Garwa Isabel saking Aragon
Marie saking Brabant, Ratu Perancis
Isu
Philippe IV saking Perancis
Charles, Pangeran Valois
Louis, Pangeran Évreux
Blanche saking Perancis, Adipati Wanita Austria
Marguerite saking Perancis, Ratu Inggris
House Wangsa Kapetia
Bapa Louis IX saking Perancis
Ibu Marguerite saking Provence
Miyos 30 April 1245
Poissy
Tilar donya 5 Oktober 1285 (umur 40)
Perpignan
ing Wiwitanipun Narbonne, lajeng Basilika Santo Denis

Philippe III (30 April 1245 – 5 Oktober 1285), dipuntimbali ingkang Kuwantun (Basa Prancis: le Hardi), kalebet Raja Perancis ingkang nggantos bapakipun Louis IX, lan mrentah saking taun 1270 dumugi taun 1285. Piyambakipun menika anggota kulawarga Wangsa Kapetia.