Philip A. Potter

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Philip Potter di Halle, Jerman taun 1973.

Philip Alford Potter yaiku pemimpin saka Gereja Metodis lan dadi sekretaris jendral Dewan Gereja-gereja sadonya (DGD) kang katelu (1972-1984).[1] Potter lahir di Roseau, Dominika pada 18 Agustus 1921.[1] . Potter lair saka keluarga Kristen, bapake yaiku Katolik lan ibune yaiku Protestan.[2]. Wiwit nalika isih enom Potter wis melu ana ing kegiatan kegiatan kang ana gagayutane karo gereja.[2] Nalika taun 1947, dheweke dadi wakil ana ing Gerakan Mahasiswa Kristen ing negara Jamaika kanggo melu konferensi pemuda Kristen ing Oslo, Norwegia.[2] Dheweke banjur dadi pembicara ana ing sidang raya DGD ing Amsterdam (1948) lan Evanston (1954). Taun 1960-1986 dheweke duwe peran serta ana ing Federasi Mahasiswa Kristen Dunia (WSCF).[2] Sadawane taun 1972-1984 dheweke dadi sekretaris jendral Dewan Gereja-gereja sedonya.[2] Sawijining perjuangan saka Potter kang ora bisa dilaleke yaiku nalika dheweke ngembangake kesepakatan saka dokumen BEM (Baptism, Eucharist and Ministry), lan ndadekake lanjutan saka kampanyene kang anti-apartheid ing Afrika Kidul lan kabeh bentuk penindasan liyane.[2] Sawise ora njabat dadi sekretaris jendral yaiku nalika taun 1984, Potter tetep aktif melu ana ing kegiatan-kegiatan ekumenis, nganti tekan Sidang Raya ka-9 DGD ing Kutha Porto Alegre, Brazil (2006).[3] Jeneng Philip Potter uga diabadike kanggo jeneng pusat perpustakaan ekumenis kang ana ing Jenewa, Swiss, merga dheweke rajin nyileh buku lan majalah, uga menehi sumbangan marang perpustakaan mau kang awujud buku utawane tilisan-tulisane.[3]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (en) Philip Potter, Ans Joachim Van der Bent. 1978. What in the World is the World Council of Churches?: An Interview with Philip Potter. Geneva: World Council of Churches.
  2. ^ a b c d e f (en) Samuel Kobia. "A tribute to Philip Potter on his 85th birthday". World Council of Churches. 18 August 2006. http://www.oikoumene.org/resources/documents/general-secretary/tributes/philip-potter-85th-birthday.html. Retrieved 02-05-2011.
  3. ^ a b (en) "WCC Ecumenical Library renamed Philip A. Potter Library". World Council of Churches. 27 November 2009. http://www.oikoumene.org/en/news/news-management/eng/a/article/1634/wcc-ecumenical-library-re.html. Retrieved 02-05-2011.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Philip_A._Potter&oldid=832423"