Philae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Monumèn Nubian saka Abu Simbel nganti Philae*
Situs Warisan Donya UNESCO

Philae temple as seen from the Nile
Negara Bendera_Mesir Mesir
Tipe Cultural
Kriteria i, iii, vi
Referensi 88
Wilayah Negara-negara Arab
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 1979  (Sèsi katelu)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Philae (Yunani: Φιλαί, Philai; Mesir kuna: Pilak, P'aaleq; Basa Arab: أنس الوجود‎, Anas el Wagud) iku sawijining pulo ing kali Nil lan tilas situs komplèk candhi Mesir kuna ing Mesir kidul. Komplèk iki diprèthèli lan dipindhah menyang pulo liya ing sacedhaké déning UNESCO sawisé kebanjiran nalika pembangunan bendungan Aswan.[1]

Situation[sunting | sunting sumber]

Philae disebutaké déning para panulis kuna, klebu Strabo,[2] Diodorus,[3] Ptolemy,[4] Seneca,[5] Pliny the Elder.[6] Situs iki minangka sebutan tumrap rong pulo cilik sing dumunung ing garis bujur 24° lor, sacedhaké Aswan (Basa Mesir kuna: Swenet, "Trade;" basa Yunani Kuna: 'Syene'). Groskurd[7] ngitung let antara kaloro pulo lan Aswan watara 61.5 mil (99 km).

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Milestones in Archaeology: a Chronological Encyclopedia", Tim Murray, P464, ABC-CLIO, 2007ISBN 1-57607-186-3
  2. ^ i. p. 40, xvii. pp. 803, 818, 820
  3. ^ i. 22
  4. ^ iv. 5. § 74
  5. ^ Quaest. Nat. iv. 1
  6. ^ v. 9. s. 10
  7. ^ Strab. vol. iii. p. 399

Cithakan:Situs warisan donya ing Mesir

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Philae ing Wikimedia Commons.
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Philae ing Wikimedia Commons.
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Philae ing Wikimedia Commons.

Cithakan:Ancient Egypt topics

Koordinat: 24°01′31″N 32°53′03″E / 24.02528°N 32.88417°E / 24.02528; 32.88417

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Philae&oldid=826175"