Peturasan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peturasan

Peturasan saka tembung turas (basa krama, jarwane : nguyuh), sahengga peturasan yaiku papan kang kasedhiakake kanggo turas/nguyuh. Papan iki wujud wadhah utawa tembok, lan disedhiani kran utawa ember isi banyu kanggo nggrujug sawise nguyuh. PEturasan uga asring disebut urinoir, sawijining tembung kanthi teges kang padha, ing basa Walanda lan basa Prancis.

Peturasan umume disedhiakake kanggo wong lanang amarga posisi nalika nguyuh ing peturasan kudu kanthi ngadeg, dene wong wadon umume ora bisa nguyuh menawa ora ndhodhok.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Peturasan&oldid=834486"