Petunia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Petunia
Kembang Petunia x hybrida
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
ordo: Solanales
kulawarga: Solanaceae
Genus: Petunia
Juss.

Petunia iku sawijining genus tetanduran ngembang saka famili Solanaceae sing kembangé wangun trompèt. Tanduran iki asalé saka Amérika Kidul. Sacara fisik, dhuwur tanduran iki watara 16–30 cm, kembangé ana sing makuthané tunggal lan ana uga sing makuthané dhobel karo werna sing variasi (upamané abang, putih, kuning pucet, biru, lan ungu tuwa).

Conto spesies petunia yaiku P. axillaris (kembangé putih), P. integrifolia (kembangé ungu), Petunia x hybrida (mbok menawa asil pasilangan antarané P. axillaris lan P. integrifolia), lan P. exserta (kembangé abang).

Petunia umumé diserbuki déning srangga, kejaba P. exserta sing diserbuki manuk kolibri. Umumé petunia asifat diploid kanthi 14 kromosom lan ora bisa disilangaké antarspesies.

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Petunia ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Petunia&oldid=869096"