Pesawat tanpa awak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sekelompok pesawat tanpa awak dipamerkan pada acara "Naval Unmanned Aerial Vehicle Air Demo" tahun 2005.
Meskipun kebanyakan UAV merupakan sebuah pesawat sayap tetap, rancangan pesawat sayap putar seperti MQ-8B Fire Scout juga ada.
MQ-9 Reaper, sebuah UAV pengintai pemburu-pembunuh yang digunakan oleh Angkatan Bersenjata Amerika Serikat dan Angkatan Bersenjata Inggris, terutamanya di Iraq dan Afghanistan.

Pesawat tanpa awak (english = Unmanned Aerial Vehicle utawa disingkat UAV), yaiku mesin miber sing nduweni fungsi kalian kendali jarak adoh dening pilot utawa mampu ngendalike awake dewe, nganggo hukum aerodinamika kanggo ngangkat awake, bisa digunake meneh lan mampu gawa muatan . Penggunaan paling gedhe saka pesawat tanpa awak iki yakui dibidang militer. Rudal walaupun nduweni kesamaan tapi tetep dianggap beda kalian pesawat tanpa awak iki amerga rudal ora isa digunake meneh lan rudal kui senjata iku dewe.

Pesawat tanpa awak nduweni bentuk, ukuran, konfigurasi lan karakter sing bervariasi. Sejarah pesawat tanpa awak yaiku Drone, pesawat tanpa awak sing digunake dadi sasaran tembak. Perkembangan kontrol otomatis dadeake pesawat sasaran tembak sing sederhana bisa dadi pesawat tanpa awak sing kompleks lan rumit.

Ngeti Uga[sunting | sunting sumber]

Sejarah
Fasilitas, unit dan program
Tipe lain kendaraan tanpa awak
Intelijen

Referensi[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Linkrot

  • Wagner, William. Lightning Bugs and other Reconnaissance Drones; The can-do story of Ryan's unmanned spy planes. 1982, Armed Forces Journal International, in cooperation with Aero Publishers, Inc.

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Robotika Cithakan:Aviation lists[[p

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pesawat_tanpa_awak&oldid=835591"