Perpustakaan Nasional Indonesia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lambang Perpustakaan Nasional Indonesia

Perpustakaan Nasional Republik Indonesia (Perpusnas) utawa Perpustakaan Nasional Republik Indonesia (PNRI) yaiku Perpustakaan Nasional kang ana ing Kutha Jakarta, Indonesia.[1] Perpustakaan iki duwe tugas kanggo nyimpen data-data lan informasi negara.[1] Perpusnas uga dadi salah siji Lembaga Pemerintah Non Departemen (LPND) kang ana ing sakngisore lan tanggung jawabe marang Presiden.[1]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Sejarah Perpusnas diwiwiti kanthi wiwit dibangune Bataviaasch Genootschap taun 24 April 1778.[2] Lembaga iki yaiku pelopor saka Perpusnas lan nembe dibubarake nalika taun 1950.[2]

Perpustakaan Nasional RI ing dalan Salemba 27. Jakarta Pusat. Gedung utama.

Wiwitane, Perpustakaan Nasional RI yaiku salah siji pawujudan saka panerapan lan pangembangan sistem nasional perpustakaan, kanthi menyeluruh lan uga terpadu, Wiwit dicanangake tanggal 17 Mei 1980 dening Menteri Pendidikan dan Kebudayaan, Daoed Joesoef.[2] Nalika iku perpusnas isih ana ing lingkungan Departemen Pendidikan dan Kebudayaan setingkat eselon II ana sakngisore Direktorat Jenderal Kebudayaan, lan badan iki minangka kasil integrasi saka papat perpustakaan gedhe ing Kutha Jakarta.[2] Papat perpustakaan mau yaiku :

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]