Perpustakaan Digital Donya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Perpustakaan Digital Donya
en: World Digital Library
World Digital Library Logo 2008-04-24.png
URL www.wdl.org
Komersial? Ora
Tipe situs Pendidikan internasional
Basa: Multi-basa
Pemilik Amérika Sarékat
Pangripta Library of Congress
Diluncuraké April 21, 2009 (2009-04-21)
Status Daring

Perpustakaan Digital Donya utawa World Digital Library (WDL) iku perpustakaan digital antarnegara sing diklola déning UNESCO lan Library of Congress (Perpustakaan Kongres) duwèké Amérika Sarékat. Perpustakaan iki diresmèkaké tanggal 21 April 2009 lan diangkah minangka sumber rujukan dokumen primèr dokumèn wigati donya sing bisa diaksès kanthi gratis.

Misi perpustakaan iki kanggo ngembangaké pamahaman antarbangsa lan budaya, njembaraké kandhutan variasi lan isi ing internet, nyadiakaké bahan dhasar pengajaran kanggo pengajar, sarjana, lan peminat umum, sarta kanggo mnguwataké kamampuan lembaga-lembaga mitra lan nyiutaké kasenjangan digital intra- utawa antarnegara.[1]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]