Perang taun 1812

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Perang taun 1812
Push on, brave York volunteers.jpg
Cuplikan pertempuran jroning perang taun 1812
Tanggal 18 Juni 181224 Desember 1814 (sacara resmi)
18 Juni 181212 Februari 1815 (ora resmi)
Papan Amerika Utara-Tengah lan Wétan, Pantai Teluk, Samudra Atlantik lan Pasifik
Asil Traktat Ghent
status quo ante bellum
Pihak sing kalibat
US flag 15 stars.svg Amérika Sarékat Kekaisaran Britania:
Flag of the United Kingdom.svg Britania Raya
Flag of the United Kingdom.svg Kanada
Indian Wodland Timur
Komandhan
US flag 15 stars.svg James Madison
US flag 15 stars.svg Henry Dearborn
US flag 15 stars.svg Jacob Brown
US flag 15 stars.svg Winfield Scott
US flag 15 stars.svg Andrew Jackson
Flag of the United Kingdom.svg George Prevost
Flag of the United Kingdom.svg Isaac Brock
Flag of the United Kingdom.svg Roger Sheaffe
Flag of the United Kingdom.svg Gordon Drummond
Tecumseh

Perang taun 1812 iku perang antara Amérika Sarékat lan Britania Raya ing taun 1812 nganti taun 1815, senadyan traktat damai ditapakasmani ing taun 1814. Ing pungkasan perang, 1.600 tentara Britania lan 2.260 tentara Amerika tiwas.[1]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ See http://web.archive.org/20010409071805/www.geocities.com/Pentagon/Camp/7624/Warof1812.htm - sources at bottom. British and American forces also suffered 3,679 and 4,505 wounded, respectively. It is noteworthy that these "official" figures do not include losses to disease, casualties among American or Canadian militia forces, or losses among allied native tribes.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Perang_taun_1812&oldid=872959"