Perang Sedulur Sierra Leone

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Perang Sedulur Sierra Leone
UNsierraleone.PNG
Peta Sierra Leone
Tanggal 23 Maret 1991 – 18 Januari 2002
Lokasi Sierra Leone
Asil Kemenangan pemerintah
Pihak yang terlibat
Flag of Sierra Leone Sierra Leone
Flag of Sierra Leone Kamajors
Executive Outcomes (Klompok prajurit bayaran saka Afrika Kidul)
Flag of Nigeria Nigeria ECOMOG
Cithakan:Country data United Nations United Nations Mission to Sierra Leone
Flag of the United Kingdom United Kingdom
Sl RUF.png RUF
Flag of Liberia NPFL
AFRC
West Side Boys
Flag of Burkina Faso Burkina Faso
Komandan
Flag of Sierra Leone Ahmad Tejan Kabbah
Flag of Sierra Leone Samuel Hinga Norman
Flag of Sierra Leone Valentine Strasser
Flag of Sierra Leone Solomon Musa
Flag of the United Kingdom David J. Richards
Flag of the United Kingdom Tony Blair
22px Foday Sankoh
22px Johnny Paul Koroma
22px Sam Bockarie
22px Foday Kallay
Flag of Liberia Charles Taylor
Flag of Burkina Faso Blaise Compaoré
Korban
Lebih dari 50.000 orang Sierra Leone[1]
2,5 juta pengungsi internal dan eksternal[1]

Perang Sedulur Sierra Leone iku perang sedulur sing kedadéyan ing Sierra Leone sing lumaku sajroning 11 taun antara taun 1991 nganti 2002 lan nemahaké korban jiwa 50.000 [1]. Perang iki diwiwiti tanggal 23 Maret 1991 nalika Revolutionary United Front (RUF), kanthi dhukungan saka pasukan khusus National Patriotic Front of Liberia (NPFL) ing sangisoré pimpinan Charles Taylor, nglancaraké serangan marang pihak pamaréntah kanthi tujuwan nggulingaké pamaréntahan Joseph Momoh. Perang sacara resmi dinyatakaké rampung déning Presidhèn Ahmad Tejan Kabbah ing tanggal 18 Januari 2002.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c Gberie, hlm. 6

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  • Gberie, Lansana (2005). A Dirty War in West Africa: the RUF and the Destruction of Sierra Leone. Indiana UP.