Perang Iwo Jima

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Paprangan Iwo Jima
Bagéan saka Perang Donya II, Perang Pasifik
Tentara Amerika Serikat saat berusaha menegakkan bendera di Iwo Jima
Tentara Amérika Sarékat nalika ngupaya negakaké gendéra ing Iwo Jima, déning Joe Rosenthal / Associated Press
Tanggal 16 Februari 194526 Maret 1945
Papan Iwo Jima, Jepang
Asil Kamenangan Amérika
Pihak sing kalibat
Flag of the United States.svg Amérika Sarékat Flag of Japan.svg Jepang
Komandhan
Holland Smith Tadamichi Kuribayashi
Kakuwatan
100.000 marinir 20.700 tentara
Cacahé korban
6.821 terluka
20.000 tiwas
20.000 tewas
216 katawan

Paprangan Iwo Jima (disebut uga minangka Operasi Detasemen) iku prastawa paprangan antara pasukan Amérika Sarékat karo Jepang sadawaning sasi Februari nganti Maret 1945, jroning Perang Donya II. Ing paprangan kasebut, Amérika Sarékat kasil ngrebut Iwo Jima, klebu pangkalan udhara sing ana ing pulo duwèké Jepang kasebut. Pertempuran iki misuwur kanthi foto sing nggambaraké tentara Amérika sing pinuju negakaké gendéra Amérika Sarékat ing pucuk Gunung Suribachi.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Perang_Iwo_Jima&oldid=829504"