Perang Badar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Perang Badar
Bagéan saka Perang Muslim-Quraisy
Muhammad at Badr.jpg
Ilustrasi Pertempuran Badar ing Siyer-i Nebi, karya abad ka-16 masa Kesultanan Utsmaniyah sing saiki kasimpen ing Museum Topkapi, Turki.
Tanggal 17 Maret 624 M/17 Ramadhan 2 H
Papan Kutha Badar, 80 mil kidul-kulon Madinah
Asil Kemenangan Muslim
Pihak sing kalibat
Muslim saka Madinah Quraisy saka Mekkah
Komandhan
Muhammad,
Hamzah,
Ali
Abu Jahal
Kakuwatan
300-350 <900-1000
Cacahé korban
14 tiwas 50-70 tiwas
43-70 ditawan

Perang Badar utawa pertempuran Badar (basa Arab: غزوة بدر, ghazawāt badr), kuwi pertempuran gedhé pisanan antara umat Islam nglawan mungsuh-mungsuhé. Perang iki kedadéyan tanggal 17 Maret 624 Masehi utawa 17 Ramadhan 2 Hijriah. Pasukan cilik kaum Muslim sing cacahé 313 tempur ngadhepi pasukan Quraisy[1] saka Mekkah sing cacahé 1.000 wong. Sawisé bandawala watara rong jam, pasukan Muslim kasil ngancuraké barisan pertahanan pasukan Quraisy.

Kakalahan Quraisy jroning Pertempuran Badar nyebabaké anané sumpah kanggo mbales, lan bab iki kedadéyan setaun sawisé kuwi jroning Perang Uhud.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Catatan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Quraisy kuwi suku bangsa Arab sing nguwasani kutha Mekkah. Istilah "Quraisy" lan "pedunung Mekkah" sacara umum bisa dipigunakaké silih gumanti, yaiku ing mangsa antara prastawa Hijrah taun 622 lan Pambebasan Mekkah déning kaum Muslim ing taun 630.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Buku lan artikel[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Perang_Badar&oldid=815122"