Perancis Terbuka 2011

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados


Perancis Terbuka 2011
2011 French Open poster.png
Tanggal:   17 Mei – 5 Juni
Edisi:   ke-110
Kategori:   Turnamèn Grand Slam (ITF)
Lokasi:   Paris (XVIe), Perancis
Juara
Tunggal Putra
Flag of Spanyol Rafael Nadal
Tunggal Putri
Flag of the People's Republic of China Li Na
Ganda Putra
Cithakan:Country data BLR Max Mirnyi / Flag of Kanada Daniel Nestor
Ganda Putri
Flag of the Czech Republic Andrea Hlaváčková / Flag of the Czech Republic Lucie Hradecká
Ganda Campuran
Flag of Australia Casey Dellacqua / Flag of the United States Scott Lipsky
Tunggal Remaja Putra
Flag of the United States Bjorn Fratangelo
Tunggal Remaja Putri
Cithakan:Country data TUN Ons Jabeur
Ganda Remaja Putra
Flag of Spanyol Andrés Artuñedo / Flag of Spanyol Roberto Carballes
Ganda Remaja Putri
Flag of Russia Irina Khromacheva / Flag of Ukraina Maryna Zanevska
'
Flag of Prancis Fabrice Santoro / Flag of Australia Todd Woodbridge
'
Flag of the United States Lindsay Davenport / Flag of Switzerland Martina Hingis
'
Flag of Prancis Guy Forget / Flag of Prancis Henri Leconte
Tunggal kursi roda putra
Flag of the Netherlands Maikel Scheffers
Tunggal kursi roda putri
Flag of the Netherlands Esther Vergeer
Ganda kursi roda putra
Flag of Jepang Shingo Kunieda / Flag of Prancis Nicolas Peifer
Ganda kursi roda putri
Flag of the Netherlands Esther Vergeer / Flag of the Netherlands Sharon Walraven
Perancis Terbuka
 < 2010 2012 > 

Perancis Terbuka 2011 (utawi ingkang asring dipunsebat kanthi sebutan Roland Garros, sasampunipun nama aviator Prancis misuwur) badhé dados satunggaling turnamèn tenis ingkang dipuntindakaken wonten ing lapangan ingkang kebikak.[1] Turnamèn punika badhé dipunadani wonten ing Stade Roland Garros ingkang mapan wonten ing Paris, Perancis, ingkang dipunwiwiti ing tanggal 17 Mei 2011 dumugi tanggal 5 Juni 2011.[1]

Turnamèn[sunting | sunting sumber]

Court Philippe Chatrier, satunggaling papan ingkang asring dipunginakaken kanggé ngadani babak final wonten ing Perancis terbuka.

Perancis Terbuka 2011 inggih badhé dados èdisi kaping 110 saking sujarah ngawontenaken Perancis Terbuka, ingkang dipunadani wonten ing Stade Roland Garros wonten ing Paris.[1] Turnamèn punika inggih dipunadani déning International Tennis Federation (ITF), ingkang minangka salah satunggaling bagéyan saing ATP World Tour musim 2011.[1] Turnamèn punika inggih asipat campuran, tegesipun anggènipun ngadani turnamèn putra lan putri inggih dipunadani kanthi sesarengan, lan ugi wonten ing kategori junior namung saged dipunisèni déning pamupu turnamèn ingkang yuswanipun wonten ing sak ngandhapipun 18 taun.[1] Sekawan kategori kanggé tiyang cacat ugi dipuntandhingaken wonten ing turnamèn punika ingkang ugi minangka bagéyan saking tur NEC.[1] Turnamèn punika inggih dipunadani wonten ing langkung saking 10 lapangan, kalebet ugi 3 lapangan ingkang paling wigati, inggih punika Court Philippe Chatrier, Court Suzanne Lenglen, lan Court 1.[1]

Bijinipun lan bebungah arta[sunting | sunting sumber]

Distribusi bijinipun[sunting | sunting sumber]

Senior[sunting | sunting sumber]

Prestasi Tunggal Putra[2] Ganda Putra[2] Tunggal Putri[3] Ganda Putri[3]
Juara 2000
Juara kaping kalih 1200 1400
Semifinalis 720 900
Finalis ing babak sak pro sekawan 360 500
Finalis ing babak sak pro wolu 180 280
Kasisih wonten ing puteran kaping tiga 90 160
Kasisih wonten ing puteran kaping kalih 45 0 100 5
Kasisih wonten ing puteran kaping sepisan 10 5
Lolos saking babak kualifikasi 25 60
Kasisih wonten ing puteran kaping tiga babak kualifikasi 16 50
Kasisih wonten ing puteran kaping kalih babak kualifikasi 8 40
Kasisih wonten ing puteran kaping sepisan babak kualifikasi 0 2

Junior[sunting | sunting sumber]

Prestasi[4][5] Tunggal Remaja Putra Ganda Remaja Putra Tunggal Remaja Putri Ganda Remaja Putri
Juara 250 180 250 180
Juara kaping kalih 180 120 180 120
Semifinalis 120 80 120 80
Finalis wonten ing babak sak pro sekawan 80 50 80 50
Finalis wonten ing babak sak pro wolu 50 30 50 30
Kasisih wonten ing puteran kaping tiga 30 TA 30 TA
Pamupu turnamèn kualifikasi ingkang kalah wonten ing babak sepisan 25 TA 25 TA
Puteran Final Kualifikasi 20 TA 20 TA

Khusus[sunting | sunting sumber]

Prestasi[6] Tunggal Putra Ganda Putra Tunggal Putri Ganda Putri
Juara 800
Juara kedua 500
Semifinalis 375 100 375 100
Finalis wonten ing babak sak pro sekawan 100 TA 100 TA

Bebungan arta[sunting | sunting sumber]

[7]

Tunggal Putra lan Putri[sunting | sunting sumber]

  • Juara I: €1,200,000
  • Juara II: €600,000
  • Juara III (sesarengan): €300,000
  • Harapan II (sesarengan): €150,000
  • Kasisih wonten ing puteran kaping sekawan: €75,000
  • Kasisih wonten ing puteran kaping tiga: €42,000
  • Kasisih wonten ing puteran kaping kalih: €25,000
  • Kasisih wonten ing puteran kaping sepisan: €15,000
  • Kasisih wonten ing final babak kualifikasi: €8,000
  • Kasisih wonten ing puteran kaping kalih babak Kualifikasi: €4,000
  • Kasisih wonten ing puteran kaping sepisan babak Kualifikasi: €2,500

Ganda Putra lan Putri[sunting | sunting sumber]

  • Juara I: €330,000
  • Juara II: €165,000
  • Juara III (sesarengan): €82,500
  • Harapan II (sesarengan): €42,000
  • Kasisih wonten ing puteran kaping tiga: €22,000
  • Kasisih wonten ing puteran kaping kalih: €12,000
  • Kasisih wonten ing puteran kaping sepisan: €7,500

Ganda Campuran[sunting | sunting sumber]

  • Juara I: €100,000
  • Juara II: €50,000
  • Juara III (sesarengan): €25,000
  • Harapan II (sesarengan): €13,000
  • Kasisih wonten ing puteran kaping kalih: €7,000
  • Kasisih wonten ing puteran kaping sepisan: €3,500

Tunggal kursi roda putra lan putri[sunting | sunting sumber]

  • Juara I: €15,000
  • Juara II: €7,500
  • Juara III (sesarengan): €4,000
  • Harapan II (sesarengan): €2,500

Ganda kursi roda tunggal lan putri[sunting | sunting sumber]

  • Juara I: €5,000
  • Juara II: €2,500
  • Juara II (sesarengan): €1,500

Para unggulan tunggal[sunting | sunting sumber]

Ing ngandhap punika inggih dhaptar pamupu turnamèn unggulan wonten ing turnamèn Perancis Terbuka 2011, kalebet ugi para pasarta ingkang boten ndherek turnamèn.[8] Rangkingipun inggih adhedhasar dhaptar ing tanggal 16 Mei 2011, lan bijinipun inggih adhedhasar dhaptar ing tanggal 23 Mei 2011.[8] Kanggé wekdal sepisanan wiwit taun 2006, sekawan pasarta unggulan ingkang paling inggil saged terus lumampah dhateng babak semifinal.[8]

Tunggal Putra[sunting | sunting sumber]

Unggulan Ranking [8] Nama pamupu turnamèn Bijinipun Bijinipun dipundamel ajeg Bijinipun dipundamel menang Biji énggal Status
1 1 Flag of Spanyol Rafael Nadal
12070
2000
2000
12070
Menang ngasorken Flag of Switzerland Roger Federer [3]
2 2 Flag of Serbia Novak Djokovic
11665
360
720
12025
Kasor SF vs. Flag of Switzerland Roger Federer [3]
3 3 Flag of Switzerland Roger Federer
8390
360
1200
9230
Juara kaping kalih vs Flag of Spanyol Rafael Nadal [1]
4 4 Flag of the United Kingdom Andy Murray
6085
180
720
6625
Kasor SF vs Flag of Spanyol Rafael Nadal [1]
5 5 Flag of Swédia Robin Söderling
5435
1200
360
4595
Kasor PF vs Flag of Spanyol Rafael Nadal [1]
6 6 Flag of the Czech Republic Tomáš Berdych
4200
720
10
3490
Kasor P1 vs Flag of Prancis Stéphane Robert[9]
7 7 Flag of Spanyol David Ferrer
4060
90
180
4150
Kasor P4 vs Flag of Prancis Gaël Monfils [9]
8 8 Flag of Austria Jürgen Melzer
2850
720
45
2175
Kasor P2 vs Flag of the Czech Republic Lukáš Rosol [9]
9 9 Flag of Prancis Gaël Monfils
2465
45
360
2780
Kasor PF vs Flag of Switzerland Roger Federer [3]
10 10 Flag of the United States Mardy Fish
2395
45
90
2440
Kasor P3 vs Flag of Prancis Gilles Simon [18]
11 12 Flag of Spanyol Nicolás Almagro
2225
360
10
1875
Kasor P1 vs Flag of Polandia Łukasz Kubot
12 13 Flag of Russia Mikhail Youzhny
2010
360
90
1740
Kasor P3 vs Flag of Spanyol Albert Montañés
13 14 Flag of Prancis Richard Gasquet
1755
10
180
1925
Kasor P4 vs Flag of Serbia Novak Djokovic [2]
14 15 Flag of Switzerland Stanislas Wawrinka
1920
180
180
1920
Kasor P1 vs Flag of Switzerland Roger Federer [3]
15 16 Flag of Serbia Viktor Troicki
1840
90
180
1930
Kasor P4 vs Flag of the United Kingdom Andy Murray [4]
16 17 Flag of Spanyol Fernando Verdasco
1515
180
90
1425
Kasor P3 vs Flag of Croatia Ivan Ljubičić
17 18 Flag of Prancis Jo-Wilfried Tsonga
1570
180
90
1480
Kasor P3 vs Cithakan:Country data SWI Stanislas Wawrinka [14]
18 19 Flag of Prancis Gilles Simon
1565
0
180
1745
Kasor P4 vs Flag of Swédia Robin Söderling [5]
19 20 Flag of Croatia Marin Čilić
1515
180
10
1345
Kasor P1 vs Flag of Spanyol Rubén Ramírez Hidalgo[10]
20 21 Flag of Jerman Florian Mayer
1555
0
45
1600
Kasor P2 vs Flag of Kolombia Alejandro Falla
21 23 Flag of Ukraina Alexandr Dolgopolov
1450
90
90
1450
Kasor P3 vs Flag of Serbia Viktor Troicki [15]
22 24 Flag of Prancis Michaël Llodra
1400
10
10
1400
Kasor P1 vs Flag of Bèlgia Steve Darcis[11]
23 25 Flag of Brasil Thomaz Bellucci
1395
180
90
1305
Kasor P3 vs Flag of Prancis Richard Gasquet [13]
24 26 Flag of the United States Sam Querrey
1325
10
45
1360
Kasor P2 vs Flag of Croatia Ivan Ljubičić
25 27 Flag of Argentina Juan Martín del Potro
1355
0
90
1445
Kasor P3 vs Flag of Serbia Novak Djokovic [2]
26 28 Flag of Kanada Milos Raonic
1342
0
10
1352
Kasor P1 vs Flag of Jerman Michael Berrer[12]
27 29 Flag of Siprus Marcos Baghdatis
1295
90
45
1250
Kasor P2 vs Flag of Argentina Leonardo Mayer
28 30 Flag of Russia Nikolay Davydenko
1285
0
45
1330
Kasor P2 vs Flag of Croatia Antonio Veić
29 32 Flag of Serbia Janko Tipsarević
1225
10
90
1305
Kasor P3 vs Flag of Switzerland Roger Federer [3]
30 33 Flag of Spanyol Guillermo García-López
1205
45
90
1250
Kasor P3 vs Flag of Italia Fabio Fognini
31 34 Flag of Ukraina Sergiy Stakhovsky
1145
10
90
1225
Kasor P3 vs Flag of Spanyol David Ferrer [7]
32 35 Flag of Afrika Kidul Kevin Anderson
1150
10
45
1185
Kasor P2 vs Flag of Argentina Juan Ignacio Chela

Boten ndhèrèk turnamèn[sunting | sunting sumber]

Ranking Nama pasarta Poin
Bijinipun dipundamel ajeg
Bijinipun dipundamel menang Biji énggal Ingkang njalari
11 Flag of the United States Andy Roddick
2290
90
0
2200
cedera bahu tengen[13]
22 Flag of Argentina David Nalbandian
1425
0
0
1425
gerah[14]
31 Flag of Spanyol Tommy Robredo
1245
10
0
1235
cedera kaki kering[15]

Tunggal Putri[sunting | sunting sumber]

Unggulan Ranking[16] Nama pasarta Poin
Bijinipun dipundamel ajeg
Bijinipun dipundamel menang Biji énggal Status
1 1 Flag of Denmark Caroline Wozniacki
10255
500
160
9915
Kasor P3 vs Flag of Slowakia Daniela Hantuchová [28]
2 2 Flag of Bèlgia Kim Clijsters
8115
0
100
8215
Kasor P2 vs Flag of the Netherlands Arantxa Rus
3 3 Flag of Russia Vera Zvonareva
7755
100
280
7935
Kasor P4 vs Flag of Russia Anastasia Pavlyuchenkova [14]
4 4 Cithakan:Country data BLR Victoria Azarenka
5425
5
500
5920
Kasor PF vs Flag of the People's Republic of China Li Na [6]
5 5 Flag of Italia Francesca Schiavone
5246
2000
1400
4646
Juara Kaping kalih, Kasor vs Flag of the People's Republic of China Li Na [6]
6 6 Flag of the People's Republic of China Li Na
4635
160
2000
6475
Juara, ngasoraken Flag of Italia Francesca Schiavone [5]
7 7 Flag of Russia Maria Sharapova
4481
160
900
5221
Kasor SF vs Flag of the People's Republic of China Li Na [6]
8 8 Flag of Australia Samantha Stosur
4645
1400
160
3405
Kasor P3 vs Flag of Argentina Gisela Dulko
9 9 Flag of the Czech Republic Petra Kvitová
3743
5
280
4018
Kasor P4 vs Flag of the People's Republic of China Li Na [6]
10 10 Flag of Serbia Jelena Janković
3670
900
280
3050
Kasor P4 vs Flag of Italia Francesca Schiavone [5]
11 11 Flag of Prancis Marion Bartoli
3000
160
900
3740
Kasor SF vs Flag of Italia Francesca Schiavone [5]
12 12 Flag of Polandia Agnieszka Radwańska
2876
100
280
3056
Kasor P4 vs Flag of Russia Maria Sharapova [7]
13 13 Flag of Russia Svetlana Kuznetsova
2870
160
500
3210
Kasor PF vs Flag of Prancis Marion Bartoli [11]
14 14 Flag of Russia Anastasia Pavlyuchenkova
2715
160
500
3055
Kasor PF vs Flag of Italia Francesca Schiavone [5]
15 15 Flag of Jerman Andrea Petkovic
2890
100
500
3290
Kasor PF vs Flag of Russia Maria Sharapova [7]
16 16 Cithakan:Country data EST Kaia Kanepi
2540
160
160
2540
Kasor P3 vs Flag of Russia Ekaterina Makarova
17 18 Flag of Jerman Julia Görges
2500
100
160
2560
Kasor P3 vs Flag of Prancis Marion Bartoli [11]
18 19 Flag of Italia Flavia Pennetta
2495
280
5
2220
Kasor P1 vs Flag of the United States Varvara Lepchenko[17]
19 20 Flag of Israèl Shahar Pe'er
2445
280
5
2170
Kasor P1 vs Flag of Spanyol María José Martínez Sánchez[18]
20 21 Flag of Serbia Ana Ivanović
2425
100
5
2330
Kasor P1 vs Flag of Swédia Johanna Larsson
21 22 Flag of Bèlgia Yanina Wickmayer
2350
160
160
2350
Kasor P3 vs Flag of Polandia Agnieszka Radwańska [12]
22 23 Flag of Slowakia Dominika Cibulková
2210
160
5
2055
Kasor P1 vs Flag of the United States Vania King
23 24 Flag of Russia Alisa Kleybanova
2165
160
0
2005
boten ndhèrèk amargi nembé gerah[19]
24 25 Flag of Australia Jarmila Gajdošová
2060
280
160
1940
Kasor P3 vs Flag of Jerman Andrea Petkovic [15]
25 26 Flag of Russia Maria Kirilenko
1985
280
280
1985
Kasor P4 vs Flag of Jerman Andrea Petkovic [15]
26 27 Flag of Russia Nadia Petrova
1940
500
5
1445
Kasor P1 vs Flag of Australia Anastasia Rodionova[20]
27 28 Flag of Rumania Alexandra Dulgheru
1515
160
100
1455
Kasor P2 vs Flag of Rumania Sorana Cîrstea
28 30 Flag of Slowakia Daniela Hantuchová
1875
280
280
1875
Kasor P4 vs Flag of Russia Svetlana Kuznetsova [13]
29 31 Flag of the People's Republic of China Peng Shuai
2080
0
160
2240
Kasor P3 vs Flag of Italia Francesca Schiavone [5]
30 32 Flag of Italia Roberta Vinci
1615
100
160
1675
Kasor P3 vs Cithakan:Country data BLR Victoria Azarenka [4]
31 33 Flag of the Czech Republic Klára Zakopalová
1600
100
5
1505
Kasor P1 vs Flag of Taiwan Chan Yung-jan[21]
32 34 Flag of Bulgaria Tsvetana Pironkova
1463
5
100
1558
Kasor P2 vs Flag of Argentina Gisela Dulko

Boten ndhèrèk turnamèn[sunting | sunting sumber]

Ranking Nama pasarta Poin
Bijinipun dipundamel ajeg
Bijinipun dipundamel menang Biji énggal Ingkang njalari
17 Flag of the United States Serena Williams
2500
500
0
2000
emboli paru[22]
24 Flag of Russia Alisa Kleybanova
2165
160
0
2005
gerah[19]
29 Flag of the United States Venus Williams
1840
280
0
1560
cedera panggul[23]

Entri wildcard[sunting | sunting sumber]

Ing ngandhap punik inggih minangka dhaptar pamupu turnamèn ingkang pikantuk wildcard ingkang tandhing wonten ing babak utama[24]:

Tunggal Putra[sunting | sunting sumber]

  1. Flag of the United States Tim Smyczek[25]
  2. Flag of Australia Bernard Tomic[26]
  3. Flag of Prancis Arnaud Clément [24]
  4. Flag of Prancis Benoît Paire [24]
  5. Flag of Prancis Maxime Teixeira [24]
  6. Flag of Prancis Edouard Roger-Vasselin [24]
  7. Flag of Prancis Guillaume Rufin [24]
  8. Flag of Prancis Vincent Millot [24]

Tunggal Putri[sunting | sunting sumber]

  1. Flag of Australia Casey Dellacqua[26]
  2. Flag of the United States Irina Falconi[25]
  3. Flag of Prancis Pauline Parmentier [24]
  4. Flag of Prancis Caroline Garcia [24]
  5. Flag of Prancis Kristina Mladenovic [24]
  6. Flag of Prancis Iryna Brémond [24]
  7. Flag of Prancis Stéphanie Foretz Gacon [24]
  8. Flag of Prancis Olivia Sanchez [27]

Ganda Putra[sunting | sunting sumber]

  1. Flag of Prancis Kenny de Schepper / Flag of Prancis Albano Olivetti [28]
  2. Flag of Prancis Jérémy Chardy / Flag of Prancis Arnaud Clément [28]
  3. Flag of Prancis Gaël Monfils / Flag of Prancis Josselin Ouanna [28]
  4. Flag of Prancis Marc Gicquel / Flag of Prancis Édouard Roger-Vasselin [28]
  5. Flag of Prancis Pierre-Hugues Herbert / Flag of Prancis Nicolas Renavand [28]
  6. Flag of Prancis Guillaume Rufin / Flag of Prancis Alexandre Sidorenko [28]
  7. Flag of Prancis Olivier Patience / Flag of Prancis Éric Prodon [28]

Ganda Putri[sunting | sunting sumber]

  1. Flag of Prancis Julie Coin / Flag of Prancis Mathilde Johansson [28]
  2. Flag of Prancis Irena Pavlovic / Flag of Prancis Laura Thorpe [28]
  3. Flag of Prancis Caroline Garcia / Flag of Prancis Aurélie Védy [28]
  4. Flag of Prancis Kristina Mladenovic / Flag of Prancis Pauline Parmentier [28]
  5. Flag of Prancis Claire Feuerstein / Flag of Prancis Stéphanie Foretz Gacon [28]
  6. Flag of Prancis Victoria Larrière / Flag of Prancis Alizé Lim [28]
  7. Flag of Prancis Audrey Bergot / Flag of Prancis Iryna Brémond [28]

Pasarta Kualifikasi[sunting | sunting sumber]

Tunggal Putra[sunting | sunting sumber]

  1. Flag of Kanada Frank Dancevic
  2. Flag of Bèlgia Steve Darcis
  3. Flag of Kolombia Alejandro Falla
  4. Flag of Prancis Augustin Gensse
  5. Flag of Jerman Denis Gremelmayr
  6. Flag of Prancis David Guez
  7. Flag of Polandia Łukasz Kubot
  8. Flag of Spanyol Javier Martí
  9. Flag of Argentina Leonardo Mayer
  10. Flag of Jerman Björn Phau
  11. Flag of Prancis Éric Prodon
  12. Flag of Spanyol Albert Ramos
  13. Flag of Prancis Stéphane Robert
  14. Flag of the Czech Republic Lukáš Rosol
  15. Flag of the Netherlands Thomas Schoorel
  16. Flag of Croatia Antonio Veić

Ing ngandhap punika inggih satunggaling dhaptar pamupu turnamèn ingkang pikantuk status lucky loser:

  1. Flag of Jerman Andreas Beck
  2. Flag of the United States Alex Bogomolov Jr.
  3. Flag of Italia Simone Bolelli
  4. Flag of Prancis Marc Gicquel [29]
  5. Flag of the United States Ryan Harrison
  6. Flag of Turkey Marsel İlhan [30]

Tunggal Putri[sunting | sunting sumber]

  1. Flag of Jerman Mona Barthel
  2. Flag of Taiwan Chan Yung-jan
  3. Flag of Yunani Eleni Daniilidou
  4. Flag of Italia Corinna Dentoni
  5. Flag of Selandia Anyar Marina Erakovic
  6. Cithakan:Country data BLR Olga Govortsova
  7. Flag of Jerman Sabine Lisicki
  8. Flag of Spanyol Nuria Llagostera Vives
  9. Flag of Spanyol Silvia Soler Espinosa
  10. Flag of the United States Sloane Stephens
  11. Flag of the United Kingdom Heather Watson
  12. Flag of Kanada Aleksandra Wozniak

Ing ngandhap punika inggih satunggaling dhaptar pamupu turnamèn ingkang pikantuk status lucky loser[19]:

  1. Flag of Russia Anastasia Pivovarova[19]

Tunggal Remaja Putra[sunting | sunting sumber]

  1. Flag of Spanyol Axel Álvarez Llamas
  2. Flag of Serbia Miki Janković
  3. Flag of Russia Aslan Karatsev
  4. Flag of Bulgaria Dimitar Kuzmanov
  5. Flag of Meksiko Luis Patino
  6. Flag of Italia Gianluigi Quinzi
  7. Flag of Spanyol Oriol Roca Batalla
  8. Flag of Croatia Filip Veger

Tunggal Remaja Putri[sunting | sunting sumber]

  1. Flag of Ekuador Marie Elise Casares
  2. Flag of Brasil Beatriz Haddad Maia
  3. Flag of Ukraina Valentyna Ivakhnenko
  4. Flag of Jepang Risa Ozaki
  5. Flag of Prancis Chloe Paquet
  6. Flag of Argentina Catalina Pella
  7. Flag of the People's Republic of China Tang Haochen
  8. Flag of Kanada Carol Zhao

Ing ngandhap punika inggih pamupu turnamèn ingkang pikantuk status lucky loser[19]:

  1. Flag of the United States Stephanie Nauta

Paringkat pungkasan[sunting | sunting sumber]

Senior[sunting | sunting sumber]

Tunggal[sunting | sunting sumber]

Tunggal Putra
Tunggal Putri

Ganda[sunting | sunting sumber]

Junior[sunting | sunting sumber]

Tunggal[sunting | sunting sumber]

Ganda[sunting | sunting sumber]

Khusus kanggé tiyang cacat[sunting | sunting sumber]

Tunggal[sunting | sunting sumber]

Ganda[sunting | sunting sumber]

Ringkesan Adhedhasar Dinten[sunting | sunting sumber]

Dinten Sepisanan (22 Mei)[sunting | sunting sumber]

Wonten ing dinten wiwitan Roland Garros, mantan pemain tenis nomer setunggal ing dunya, Lleyton Hewitt ngunduraken dhiri pribadinipun amargi kènging cidra ing ukel-ukelipun sukunipun saha dipungantosaken déning lucky loser Marc Gicquel, ingkang kedah kasor déning Albert Montañés.[31] Unggulan kaping 19, Marin Cilic kanthi boten dipunnyana-nyana saged dipunkasoraken déning Rubén Ramirez Hidalgo kanthi biji 7–6(5), 6–4, 6–4.[31] David Ferrer saged menang kanthi sebutan straight-set saking lawanipun Jarkko Nieminen ingkang namung kécalan pitung games.[31] Déné sanga saking kalih dasa pasarta saking Prancis miwiti lampahing tandhing wonten ing dinten Minggu, lan sekawan saking sanga pasarta saged menang, kalebet ugi unggulan kaping 17 Jo-Wilfried Tsonga.[31] Andreas Seppi, Fabio Fognini lan Kei Nishikori sedayanipun saged lolos dhateng puteran kaping kalih.[31]

Kategori kanggé tiyang putri ugi dipunwiwiti ing dinten Minggu kanthi menang telak saking jawara nomer kalih ing Perancis Terbuka 2010, Samantha Stosur.[32] Piyambakipun inggih saged gabung kaliyan unggulan nomer sedasa ingkang minangka pemain ingkang saged dugi babak semifinal kaping tiga, inggih punika Jelena Jankovic, mantan jawara Svetlana Kuznetsova, unggulan kaping 14 Anastasia Pavlyuchenkova saha unggulan kaping 17, Julia Görges[32]. Kanthi boten kinira, María José Martínez Sánchez saged ngasoraken unggulan kaping 19 Shahar Peer kanthi skor 7–6(4), 6–1, lan Varvara Lepchenko saged ngasoraken Flavia Pennetta.[32] Bethanie Mattek-Sands, minangka pasarta kanthi ranking paling dhuwur saking Amerika amargi Williams lan sedhèrèkipun boten ndhèrèk tumut tandhing wonten ing turnamen punika saged ngasoraken Arantxa Parra Santonja, 2-6 7–6(5) 6–3.[32] Wonten ugi pasarta ingkang saged menang kanthi nengenaken émosinipun inggih punika Alizé Cornet saking Perancis ingkang ngginakaken pita cemeng wonten ing busananipun kanthi skor menang 6-4, 6-2 saking Renata Voracova ingkang minangka satunggaling tandha pakurmatan kanggé Stephane Vidal, pelatih lan tunangan saking sesami pemain Perancis Virginie Razzano, ingkang séda amargi kènging tumor utek.[32]

Tandhing ing Lapangan Utama
Tandhing ing Court Philippe Chatrier (Center Court)
Babak-Kategori Ingkang menang Ingkang kasor Skor
Puteran kaping sepisan Tunggal Putri Flag of Australia Samantha Stosur [8] Flag of the Czech Republic Iveta Benešová 6–2, 6–3
Puteran kaping sepisan Tunggal Putra Flag of Spanyol David Ferrer [7] Flag of Finlandia Jarkko Nieminen 6–3, 6–3, 6–1
Puteran kaping sepisan Tunggal Putra Flag of Prancis Jo-Wilfried Tsonga [17] Flag of the Czech Republic Jan Hájek 6–3, 6–2, 6–2
Puteran kaping sepisan Tunggal Putri Flag of Jerman Julia Görges [17] Flag of Prancis Mathilde Johansson 6–1, 6–4
Tandhing ing Court Suzanne Lenglen (Grandstand)
Babak-Kategori Ingkang menang Ingkang kasor Skor
Puteran kaping sepisan Tunggal Putri Flag of Prancis Alizé Cornet Flag of the Czech Republic Renata Voráčová 6–4, 6–2
Puteran kaping sepisan Tunggal Putra Flag of Spanyol Albert Montañés Flag of Prancis Marc Gicquel [LL] 6–4, 6–4, 6–2
Puteran kaping sepisan Tunggal Putri Flag of Serbia Jelena Jankovic [10] Flag of Ukraina Alona Bondarenko 6–3, 6–1
Puteran kaping sepisan Tunggal Putra Flag of Prancis Julien Benneteau Flag of Portugal Rui Machado 4–6, 6–1, 6–2, 6–0

Dinten kaping kalih (23 Mei)[sunting | sunting sumber]

Novak Djokovic miwiti turnamen kanthi cara ingkang sami kados padatanipun nalika piyambakipun saged menang turnamen wonten ing Roma, main kanthi sampurna lan saged ngasoraken Thiemo de Bakker 6–2, 6–1, 6–3 ing puteran kaping sepisan.[33] Pasarta saking Argentina, Juan Martín del Potro ugi saged ngasoraken Ivo Karlovic kanthi skor 6–7(7), 6–3, 7–5, 6–4.[33] Sapérangan ageng unggulan sanèsipun saged kasil ngliwati tantangan ingkang wonten, ananging boten mekaten kanggé pasarta saking Perancis Stephané Robert.[33] Unggulan kaping 6 lan ugi semifinalis 2010 Tomáš Berdych saged menang kanthi skor 3-6, 3-6, 6-2, 6-2, 9-7, déné pasarta saking Belgia Steve Darcis saged ngasoraken pasarta saking Ceko, Radek Štěpánek 7–5, 6–3, 6–0, lan para unggulan ingkang kapérang saking Gaël Monfils, Nikolay Davydenko, Janko Tipsarevic, Thomaz Bellucci, Mikhail Youzhny, Mardy Fish lan Viktor Troicki ugi kasil lolos puteran salajengipun.[33]

Caroline Wozniacki saged ngasoraken pasarta ingkang asalipun saking Jepang, Kimiko Date-Krumm kanthi skor 6-0, 6-2 kanthi wekdal pas setunggal jam manut wekdal ingkang sampun dipunsamektakaken.[33] Unggulan sanèsipun ingkang lolos kanthi sekéca amargi boten ndhèrèk dipunundhi, kalebet unggulan kaping 9 Petra Kvitová lan unggulan kaping 12 Agnieszka Radwanska.[33] Nadia Petrova dados unggulan kanthi ranking paling inggil ingkang saged dipuneliminasi saking kategori tunggal putri sasampunipun dipunkasoraken déning pasangan gandhanipun lan pasarta saking Australia, Anastasia Rodionova kanthi skor 7–6(5), 3–6, 4–6.[33] Unggulan ingkang setunggal malih ingkang minangka pasarta unggulan kaping 31, Klara Zakopalová, dipunkasoraken déning Chan Yung-jan kanthi skor 5–7, 1–6.[33] Unggulan nomer tiga saking Rusia, Vera Zvonareva, Sania Mirza, Jill Craybas lan Daniela Hantuchova menang kanthi skor 6-3, 6-3.[33]

Tandhing ing Lapangan Utama
Tandhing ing Court Philippe Chatrier (Center Court)
Babak-Kategori Ingkang menang Ingkang kasor Skor
Puteran kaping sepisan Tunggal Putri Flag of Italia Francesca Schiavone [5] Flag of the United States Melanie Oudin 6–2, 6–0
Puteran kaping sepisan Tunggal Putra Flag of Serbia Novak Djokovic [2] Flag of the Netherlands Thiemo de Bakker 6–2, 6–1, 6–3
Puteran kaping sepisan Tunggal Putra Flag of Switzerland Roger Federer [3] Flag of Spanyol Feliciano López 6–3, 6–4, 7–6(3)
Puteran kaping sepisan Tunggal Putri Flag of Prancis Marion Bartoli [11] Cithakan:Country data GEO Anna Tatishvili 1–6, 6–2, 6–1
Tandhing ing Court Suzanne Lenglen (Grandstand)
Babak-Kategori Ingkang menang Ingkang kasor Skor
Puteran kaping sepisan Tunggal Putri Flag of Rumania Irina-Camelia Begu Flag of Prancis Aravane Rezaï 6–3, 6–3
Puteran kaping sepisan Tunggal Putri Flag of Russia Vera Zvonareva [3] Flag of Spanyol Lourdes Domínguez Lino 6–3, 6–3
Puteran kaping sepisan Tunggal Putra Flag of Prancis Gaël Monfils [9] Flag of Jerman Bjorn Phau [Q] 4–6, 6–3, 7–5, 6–0
Puteran kaping sepisan Tunggal Putra Flag of Prancis Richard Gasquet [13] Flag of the Czech Republic Radek Štěpánek 7–5, 6–3, 6–0

Dinten Kaping tiga (24 Mei)[sunting | sunting sumber]

Unggulan paling inggil Rafael Nadal ngasoraken John Isner kanthi skor 6–4, 6–7(2), 6–7(2), 6–2, 6–4 kanthi wekdal sekawan jam setunggal menit. Wonten ing pertandhingan putaran kapisan, pemain enem Amerika punika lampahipun meh ngadhang pemain nomor satunggal kasebut, namung wonten ing satunggal set ingkang nyebabaken salah satunggal kasor ingkang paling nengsemaken wonten ing sejarah Perancis Terbuka.[34]

Andy Murray lolos dhateng puteran kaping kalih Perancis Terbuka sasampunipun ngasoraken pasarta kualifikasi saking Perancis inggih punika Éric Prodon kanthi skor 6-4, 6-1, 6-3 wonten ing Slasa sonten[35]. Unggulan nomer gangsal lan minangka finalis kaping kalih ingkang asalipun saking Swedia, inggih punika Robin Söderling, kedah kanthi tumemen langkung kerja keras kanggé ngasoraken pasarta saking Amerika Ryan Harrison, ingkang namung mapan wonten ing ranking 119 ing dunya[36].

Sanajan ta ing salebeting pertandhingan ingkang nguaosi lampahing pertandhingan inggih pasarta ingkang boten dipununggulaken, ananging pengalaman ingkang sampun kathah dipungadhahi déning Soderling ingkang saged mbuktèkaken bilih piyambakipun ingkang langkung pantes menang lan saged menang ing set kaping tiga lan sekawan, lan saged nutup lampahing pertandhingan, medal kanthi sebatan ace[36]. Ing bagéyan sanesipun, unggulan nomer wolu ingkang asalipun saking Austria, inggih punika Jürgen Melzer saged ngasoraken Andreas Beck kanthi skor 6–3, 6–4, 6–2, déné unggulan nomer enem welas inggih punika Fernando Verdasco saged ngasoraken Juan Monaco ingkang asalipun saking Argentina kanthi skor 6-2, 7-5, 4-6, 6-4[35]. Unggulan sanèsipun ingkang lolos dhateng babak puteran kaping kalih ingkang ugi minangka unggulan nomer 18, Gilles Simon, unggulan kaping sekawan likur, Sam Querrey, unggulan kaping 21, Alexandr Dolgopolov, lan Florian Mayer, unggulan kaping kalih dasa[36]. Wildcard Arnaud Clement saged ngangkat prestasi pasarta saking Perancis kanthi saged menang saking Filippo Volandri kanthi skor 6–3, 1–6, 7–6, 6–4.[36]

Pasarta ingkang sak punika saged nampilaken lampahing pertandhingan kanthi saé wonten ing lapangan kanthi jinis siti lempung, inggih punika [Maria Sharapova]] saged ngasoraken Mirjana Lučić kanthi skor 6–3, 6–0 ing puteran kaping sepisan[36]. Unggulan nomer kalih, Kim Clijsters boten tandhing wonten ing kahanan ingkang saé ananging tetep saged menang kanthi skor 6-2 6-3 kanthi ngasoraken Anastasiya Yakimova[36]. Déné sapérangan unggulan sanèsipun ingkang saged nerasaken lampah dhateng babak salajengipun inggih punika Victoria Azarenka, Li Na, Yanina Wickmayer, Jarmila Gajdosova lan Alexandra Dulgheru[35]. Ananging, pasarta ingkang asalipun saking Amerika Serikat, Vania King saged ngasoraken semifinalis taun 2009, inggih punika Dominika Cibulková kanthi skor 6–7, 6–3, 6–2, saha pasarta ingkang asalipun saking Swedia, inggih punika Johanna Larsson saged ngasoraken jawara taun 2008, inggih punika Ana Ivanović kanthi skor 7–6, 0–6, 6–2.[37]

Pertandhingan ing Lapangan Utama
Pertandhingan ing Court Philippe Chatrier (Center Court)
Babak-Kategori Ingkang menang Ingkang kasor Skor
Puteran Kaping sepisan Tunggal Putri Flag of Australia Jarmila Gajdošová [24] Flag of Prancis Virginie Razzano 6–3, 6–1
Puteran Kaping Sepisan Tunggal Putri Flag of Russia Maria Sharapova [7] Flag of Croatia Mirjana Lučić 6–3, 6–0
Puteran Kaping Sepisan Tunggal Putra Flag of Spanyol Rafael Nadal [1] Flag of the United States John Isner 6–4, 6–7(2–7), 6–7(7–2), 6–2, 6–4
Puteran Kaping Sepisan Tunggal Putra Flag of Prancis Gilles Simon [18] Flag of the United States Michael Russell 6–3, 4–6, 6–1, 6–0
Pertandhingan ing Court Suzanne Lenglen (Grandstand)
Babak-Kategori Ingkang menang Ingkang kasor Skor
Puteran Kaping Sepisan Tunggal Putra Flag of the United Kingdom Andy Murray [4] Flag of Prancis Éric Prodon 6–4, 6–1, 6–3
Puteran Kaping Sepisan Tunggal Putri Flag of Swédia Johanna Larsson Flag of Serbia Ana Ivanović [20] 7–6(7–3), 0–6, 6–2
Puteran Kaping Sepisan Tunggal Putra Flag of Swédia Robin Söderling [5] Flag of the United States Ryan Harrison[38] 6–1, 6–7(5–7), 6–3, 7–5
Puteran Kaping Sepisan Tunggal Putri Flag of Bèlgia Kim Clijsters [2] Cithakan:Country data BLR Anastasiya Yakimova 6–2, 6–3

Dinten kaping sekawan[sunting | sunting sumber]

Novak Djokovic saged teras majeng dhateng babak salajengipun sasampunipun ngasoraken Victor Hanescu ingkang sampun mundur rumiyin sadèrèngipun tandhing amargi kenging sakit nalika pertandhinganipun dèrèng rampung lan taksih kantun ing biji 6-4, 6-1, 2-3[39]. Ananging, lawan salajengipun ingkang kedah dipunandhepi déning Djokovic inggih radi awrat amargi piyambakipun kedah tandhing kaliyan jawara AS Terbuka 2009 inggih punika Juan Martin Del Potro, ingkang ngasoraken Blaž Kavčič kanthi skor 6–3, 6–2, 6–4[39]. Roger Federer, jawara taun 2009, ingkang saged menang kanthi gampil kados nalika Djokovic menang kanthi gampil kanthi ngasoraken Maxime Teixeira 6–3, 6–0, 6–2. Piyambakipun lajeng tandhing adhep ajeng kaliyan unggulan nomer 29, inggih punika Janko Tipsarevic. Tipsarevic tandhing kaliyan Federer gangsal sèt wonten ing Australia Terbuka 2009[39]. Dinten punika inggih dados dinten ingkang awrat sanget kanggé para pamain saking Perancis minangka unggulan nomer 9, inggih punika Gaël Monfils, ingkang ngasoraken Guillaume Rufin kanthi skor 6–3, 1–6, 6–1, 6–3[39]. Unggulan nomer tiga welas, Richard Gasquet saged ngasoraken Marcel Granollers kanthi biji 4–6, 6–3, 6–2, 6–4 lan unggulan nomer pitulas, inggih punika Jo-Wilfried Tsonga saged ngasoraken Igor Andreev kanthi skor 6–3, 7–6 6–3[39]. Unggulan nomer pitu inggih punika David Ferrer ugi saged ngancik puteran kaping tiga kanthi ngasoraken pasarta saking Perancis, inggih punika Julien Benneteau kanthi skor 6-3 6-4 6-2.[39]

Ing sektor tiyang èstri, Caroline Wozniacki saged ngasoraken kanca sak negaranipun inggih punika Aleksandra Wozniak kanthi skor 6–3, 7–6 lan pikantuk tiket majeng dhateng puteran kaping tiga ingkang manggihaken piyambakipun kaliyan Daniela Hantuchova.[40] Samantha Stosur nedahaken kanthi cetha kenging punapa piyambakipun dados satunggaling lawan ingkang tumemen kanggé dados jawara wonten ing turnamèn Perancis Terbuka punika, ingkang sampun ngasoraken pasarta ingkang asalipun saking Rumania, inggih punika Simona Halep kanthi skor 6–0, 6–2.[40] Déné jawara ingkang tetep inggih punika Francesca Schiavone saged majeng dhateng babak salajengipun sasampunipun menang kanthi skor 6-1, 6-2 ngasoraken pasarta asalipun saking Rusia, Vesna Dolonts, ananging unggulan nomer tiga Vera Zvonareva nglampahi pertandhingan ingkang awrat sanget nalika nglawan pasarta kualifiksi inggih punika Francesca Schiavone nalika wekdal srengéngé nylungsup ing papan kanggé tandhing[40]. Ing wekdal punika, mantan pamain tenis nomer 22 ing dunya medal amargi kedah mantunaken sakitipun nalika skor pertandhinganipun taksih 4-5 ing babak ingkang pungkasan lan pungkasanipun babak punika dipunmenangaken déning Zvonareva kanthi skor 4-6, 7-5, 7-5, dene piyambakipun mungkasi pertandhingan kanthi raos nyeri lan stress lan kedah dipungotong mawi tandhu. Ing papan sanèsipun, Jelena Jankovic, ingkang sak punika inggih anggota tenis ranking 10 lan piyambakipun inggih pasarta ingkang saged menang paling dangu saking pasarta asalipun saking Rusia inggih punika Vera Dushevina kanthi skor 6–3, 6–2[40]. Déné, jawara èdisi 2009, Svetlana Kuznetsova saged menang sasampunipun ngasoraken Irina-Camelia Begu 6–1, 6–1[40]. Kathah masarakat umum ing Perancis ingkang gadhah kekareman supados Marion Bartoli lan Alizé Cornet ugi saged tandhing adhep ajeng kaliyan pasarta kualifikasi[40]. Cornet dipunkasoraken kanthi biji 6-0, 6-2 wonten ing tanganipun pasarta asalipun saking Spanyol, inggih punika Nuria Llagostera Vives, dene kancanipun ingkang setunggal negara inggih punika Bartoli kedah radi rekaos tandhing adhep ajeng kaliyan Olga Govortsova ananging ing pungkasaning saged menang kanthi skor 6-4, 6-7, 6-2 wonten ing pertandhingan ingkang mbetahaken wekdal meh ngancik tigang jam kangge mungkasi pertandhinganipun. [41]

Pertandingan di Lapangan Utama
Pertandingan di Court Philippe Chatrier (Center Court)
Babak-Kategori Ingkang menang Ingkang kasor Skor
Puteran kaping kalih Tunggal Putri Flag of Denmark Caroline Wozniacki [1] Flag of Kanada Aleksandra Wozniak [Q] 6–3, 7–6(8–6)
Puteran kaping kalih Tunggal Putra Flag of Prancis Gaël Monfils [9] Flag of Prancis Guillaume Rufin [WC] 6–3, 1–6, 6–1, 6–3
Puteran kaping kalihTunggal Putra Flag of Serbia Novak Djokovic [2] Flag of Rumania Victor Hănescu 6–4, 6–1, 2–3, ret.
Puteran kaping kalih Tunggal Putri Flag of Italia Francesca Schiavone [5] Flag of Russia Vesna Dolonts 6–1, 6–2
Pertandhingan ing Court Suzanne Lenglen (Grandstand)
Babak-Kategori Ingkang menang Ingkang kasor Skor
Puteran kaping kalih Tunggal Putra Flag of Switzerland Roger Federer [3] Flag of Prancis Maxime Teixeira [WC] 6–3, 6–0, 6–2
Puteran kaping kalih Tunggal Putri Flag of Spanyol Nuria Llagostera Vives [Q] Flag of Prancis Alizé Cornet 6–0, 6–2
Puteran kaping kalih Tunggal Putri Flag of Prancis Marion Bartoli [11] Cithakan:Country data BLR Olga Govortsova [Q] 6–4, 6–7(1–7), 6–2
Puteran kaping kalih Tunggal Putra Flag of Prancis Jo-Wilfried Tsonga [17] Flag of Russia Igor Andreev 6–3, 7–6(7–4), 6–3

Dinten Kaping Gangsal (26 Mei)[sunting | sunting sumber]

Pasarta kualifikasi saking sektor tiyang kakung sanget nguaosi lampahing pertandhingan wonten ing turnamèn Roland Garros ingkang sak punika[42]. Unggulan nomer wolu, inggih punika Jürgen Melzer, ingkang piyambakipun inggih minangka semifinalis taun kepengeker dados korban ingkang paling parah nalika piyambakipun dipunkasoraken déning Lukáš Rosol, ingkang namung ranking 111 ing dunya[42]. Melzer dipunkasoraken déning Rosol kanthi biji 6–7, 6–4, 4–6, 7–6, 6–4. Paserta ingkang asalipun saking Argentina, inggih punika Leonardo Mayer saged ngasoraken unggulan nomer pitu likur, inggih punika Marcos Baghdatis 7–5, 6–4, 7–6, déné Alejandro Falla, paserta kualifikasi ingkang asalipun saking Kolombia, saged mungkasi pangangen-angenipun unggulan nomer kalih dasa, Florian Mayer kanthi skor 4–6, 7–6, 6–1, 6–2[42]. Ing bagéyan sanèsipun, pasarta ingkang muasal saking Rusia, inggih punika Nikolay Davydenko, ingkang ugi minangka unggulan nomer wolu saged dipunkasoraken déning Antonio Veić[42]. Pasarta saking Kroasia punika saged ngasoraken Davydenko kanthi skor 3-6, 62, 7-5, 3-6, 6-1[42]. Wondéné petenis Ivan Ljubičić saged ngasoraken unggulan nomer sekawan likur, inggih punika Sam Querrey kanthi skor 7-6, 6-4, 6-4[42]. Unggulan nomer gangsal inggih punika Robin Söderling malah saged dipunkasoraken dening pasarta saking Spanyol, inggih punika Albert Ramos kanthi skor 6-3, 6-4, 6-4, déné unggulan nomer sedasa, Mardy Fish saged ngasoraken Robin Haase kanthi skor 7-6, 6-2, 6-1 kangge terus majeng dhateng puteran kaping tiga wonten ing Roland Garros kanggé wekdal kaping sepisan ing sadangunipun kariripun[42]. Fernando Verdasco, ingkang minangka unggulan nomer enem belas, kedah adhep ajeng kanthi radi rekaos nalika piyambakipun tandhing kaliyan Xavier Malisse, Verdasco ing pungkasanipun saged menang kanthi skor 4–6, 6–3, 7–6, 6–4[42]. Arnaud Clement nembé kupiya kanthi saestu nalika tandhing kaliyan pasarta saking Jerman, Michael Berrer[42]. Clement, ingkang minangka petenis veteran ing pungkasanipun saged dipunkasoraken kanthi sekawan set, lan Gilles Simon saged ngasoraken kancanipun ingkang setunggal nagari, inggih punika Jeremy Chardy kanthi skor 4–6, 6–4, 6–4, 3–2.[42] Pasarta ingkang asalipun saking Spanyo, inggih punika Pablo Andújar kedah makarya kanthi langkung awrat kanggé nggayuh biji 7-5, 6-3, 7-6, sanajan ta biji ingkang paling inggil inggih taksih kagunganipun Rafael Nadal, dados piyambakipun inggih ingkang lajeng menang ing babak punika.[43] Andy Murray ingkang langkung rumiyin kedah tandhing kanthi rekaos ing tembénipun saged menang ngasoraken pasarta ingkang asalipun saking Italia, inggih punika Simone Bolelli kanthi skor 7-6, 6-4, 7-5.[44]

Kim Clijsters ugi kedah kupiya radi awrat nalika tandhing ing Roland Garros sasampunipun piyambakipun kènging cidra ing ukel-ukel sukunipun ingkang radi parah, kanthi panyuwunan bilih piyambakipun saged pikantuk gelar jawara ing turnamen punika, ananging ing ènjingipun malah hawanipun asrep lan kathah angin wonten ing Court Philippe Chatrier saèngga dadosaken piyambakipun kécalan wirama saha raos semangat, lan pungkasanipun malah saged dipunkasoraken dening pasarta ingkang muasal saking Walanda, inggih punika Arantxa Rus ingkang yuswanipun nembé kalih dasa taun, kanthi skor 3-6, 7-5, 6-1, ing puteran kaping kalih, piyambakipun kécalan 11 saking 12 babak ingkang paling pungkasan sanajan ta piyambakipun sampun nyepeng biji kantun kalih biji pamungkas[43]. Ing sisih sanèsipun, unggulan saneèsipun kados ta Petra Kvitová, Agnieszka Radwańska, Victoria Azarenka, Kaia Kanepi, Roberta Vinci, Andrea Petkovic, Li Na, Maria Kirilenko lan Yanina Wickmayer saged majeng dhateng babak sanèsipun, déné Sorana Cristea saged ngasoraken unggulan nomer pitu likur, inggih punika Alexandra Dulgheru kanthi skor 6-2, 7-5 lan pasarta ingkang asalipun saking Amerika Serikat inggih punika Vania King saged ngasoraken pasarta ingkang muasal saking Inggris, Elena Baltacha kanthi skor 4-6, 6–1, 6–4.[45] Caroline Garcia inggih minangka pamain tenis ingkang sanget nembé ngrembaka ing wekdal punika punapa malih nalika tandhing piyambakipun saged mandhegani pertandhingan kanthi skor 6-3, 4-1. Sanajan ta yuswanipun nembé pitulas taun, lare enèm ingkang dèrèng patos misuwur punika saged damel kaget sedaya pihak nalika tandhing ing lapangan sasampunipun Amelie Maursemo pènsiun. Garcia ing pungkasanipun nembé saged dipunkasoraken déning Maria Sharapova kanthi skor 3–6, 6–4, 6–0, ingkang kécalan 11 biji pungkasan.[46]

Pertandingan di Lapangan Utama
Pertandhingan ing Court Philippe Chatrier (Center Court)
Babak-Kategori Ingkang menang Ingkang kasor Skor
Puteran kaping kalih Tunggal Putri Flag of the Netherlands Arantxa Rus Flag of Bèlgia Kim Clijsters [2] 3–6, 7–5, 6–1
Puteran kaping kalih Tunggal Putra Flag of the United Kingdom Andy Murray [4] Flag of Italia Simone Bolelli [LL] 7–6(7–3), 6–4, 7–5
Puteran kaping kalih Tunggal Putri Flag of Russia Maria Sharapova [7] Flag of Prancis Caroline Garcia [WC] 3–6, 6–4, 6–0
Puteran kaping kalih Tunggal Putra Flag of Prancis Gilles Simon [18] Flag of Prancis Jérémy Chardy 4–6, 6–4, 6–1, 6–4
Pertandhingan ing Court Suzanne Lenglen (Grandstand)
Babak-Kategori Ingkang menang Ingkang kasor Skor
Puteran kaping kalih Tunggal Putra Flag of Swédia Robin Söderling [5] Flag of Spanyol Albert Ramos [Q] 6–3, 6–4, 6–4
Puteran kaping kalih Tunggal Putri Flag of the People's Republic of China Li Na [6] Flag of Spanyol Silvia Soler Espinosa [Q] 6–4, 7–5
Puteran kaping kalih Tunggal Putra Flag of Spanyol Rafael Nadal [1] Flag of Spanyol Pablo Andújar 7–5, 6–3, 7–6(7–4)
Puteran kaping kalih Tunggal Putri Cithakan:Country data BLR Victoria Azarenka [4] Flag of Prancis Pauline Parmentier [WC] 6–0, 6–1

Dinten Kaping Enem (27 Mei)[sunting | sunting sumber]

Pamain tènis ingkang asalipun saking Spanyol, inggih punika David Ferrer dipunanggep dados "jaran cemeng" ing Roland Garros, dèrèng saged dumugi babak semifinal[47]. Ing yuswanipun ingkang ngancik 29 taun, piyambakipun kedah kupiya kanthi radi awrat kanggé nedahaken bilih piyambakipun saged ngancik babak pertandhingan ingkang langkung inggil malih, ananging kanthi piyambakipun saged menang 6-1, 6-1, 6-3 saking pasarta Ukraina, Sergiy Stakhovsky punika lajeng damel tiyang sanès pitados bilih piyambakipun saged nindakaken satunggaling perkawis ingkang langkung saé malih.[47] Dinten ingkang mèh badhé sampurna kanggé pamain saking Perancis lajeng gantos dados swasana ingkang radi mendhung nalika Stanislas Wawrinka saged mbalikaken kalih babak pertandhingan ingkang wonten lan pungkasanipun saged ngasorkaen Jo-Wilfried Tsonga kanthi skor 4–6, 6–7, 7–6, 6–2, 6–3[47]. Déné ingkang tandhing sadèrèngipun inggih punika Gaël Monfils ingkang sampun saged ngasoraken Steve Darcis kanthi skor 6–3, 6–4, 7–5 lan Richard Gasquet saged ngasoraken Thomaz Bellucci kanthi skor 6–2, 6–3, 3–6, 6–3[47]. Wawrinka salajengipun badhé tandhing kaliyan kanca setunggal negaranipun inggih punika Roger Federer, ingkang saged terus majeng ing babak salajengipun sasampunipun ngasoraken Janko Tipsarević kanthi skor 6–1, 6–4, 6–3[47]. Ing bagéyan sanèsipun, Albert Montañés saged ngasoraken unggulan nomer kalih welas, inggih punika Mikhail Youzhny lan badhé tandhing malih adhep ajeng kaliyan Albert Montañés ingkang sampun ngasoraken Guillermo García-López kanthi sekawan set.[48] Kanthi kahanan padhang ingkang sampun radi ngalami éwah-éewahan sekedhik maka sekedhik, ing Lapangan Suzanne Lenglen, Novak Djokovic lan Juan Martin del Potro saged nyajèkaken satunggaling pertandhingan tenis ingkang megah tingkat kelas atas lan saged damel sedayanipun langkung ngremenaken saéngga swasananipun saged langkung saé malih, kanthi sami paring pakurmatan ing antawisipun para pamain[48]. Nalika wasit lapangan, Pascal Maria, ngandharaken bilih boten wonten ingkang boten mungkin kanggé misahaken kekalihipun, ing skor 6-3, 3-6, amargi wonten satunggaling perkawis ing lampu stadion, mila pertandhingan punika lajeng dipunterasaken malih ing dinten Setu nipun.[49]

Wiwit Samantha Stosur wonten ing Roland Garros, mèh sapeken kepungkur, wonten satunggaling pangraos bilih para petenis ingkang gadhah kekareman saged tandhing kaliyan piyambakipun ing puteran-puteran pungkasan pertandhingan[48]. Ing wekdal punika, para ingkang nantang piyambakipun gadhah caranipun piyambak-piyambak, lan jawara kaping kalih taun kepengker ugi kedah kasor ing tanganipun pamain ingkang gadhah ranking nomer 51 ing dunya, inggih punika Gisela Dulko kanthi skor 6–4,1–6, 6–3.[50] Francesca Schiavone saged lolos dhateng puteran kaping sekawan Roland Garros sasampunipun ingkang tandhing kaliyan piyambakipun, Peng Shuai mundur amargi sakit.[51] Unggulan ingkang paling inggil inggih punika Caroline Wozniacki kanthi boten kanyana-nyana saged kasisih saking turnamèn Perancis Terbuka, ingkang dipun kasoraken kanthi skor 1-6, 3-6 ing tanganipun Daniela Hantuchova ing dinten Jemuah sonten[50]. Pamain ingkang minangka pamain ranking setunggal ing dunya punika saged dipunkasoraken déning lawanipun ingkang asalipun saking Slovakia, pamain ingkang mèh ing sadangunipun lampahing pertandhingan klèèntu anggèènipun mapanaken posisi sukunipun saged pikantuk biji 26 saking 8 set ingkang wonten[50]. Nalika ngasoraken Wozniacki, pasarta ingkang yuswanipun 28 taun punika sampun saged nyamèkaken asilipun ingkang paling saé ing pertandhingan punika[51]. Piyambakipun sak punika lajeng adhep ajeng tandhing kaliyan jawara Perancis Terbuka 2009, inggih punika Svetlana Kuznetsova, ingkang saged ngasoraken tiyang enem saking Kanada, Rebecca Marino kanthi skor 6–0, 6–4 kanthi wekdal 49 menit ing dinten saderengipun.[52] Marion Bartoli, ingkang peken kepungkur saged dumugi puteran final ing lapangan lempung ing Strasbourg sadèrèngipun piyambakipun kapeksa medhot pertandhingan amargi kénging cidra, sampun kupiya kanthi awrat rumiyin kanggé saged menang kanthi skor 3-6, 6-2, 6-4 saking pamain underdog Julia Görges, ananging piyambakipun kedah tandhing kanthi langkung rekaos rumiyin[52]. Déné ing lapangan 7, unggulan nomer sekawan welas, Anastasia Pavlyuchenkova ugi saged wungu saking kasoran ingkang badhé dipunrengkuh nalika ngasoraken pasarta kualifikasi ingkang asalipun saking Spanyol, Nuria Llagostera Vives kanthi skor 3–6, 6–3, 6–3 lan kedah tandhing malih adhep ajeng kaliyan kanca setunggal negaranipun, Vera Zvonareva[52]. Unggulan kaping tiga kasebut saged menang kanthi skor 6-2, 6-3 saking Anastasia Rodionova. Jelena Janković, ingkang minangka unggulan nomer sedasa lan minangka semifinalis taun kapengker, saged ngasoraken Bethanie Mattek-Sands kanthi skor 6–2, 6–2.[53]

Pertandingan di Lapangan Utama
Pertandhingan ing Court Philippe Chatrier (Center Court)
Babak-Kategori Ingkang menang Ingkang kasor Skor
Puteran kaping tiga Tunggal Putri Flag of Argentina Gisela Dulko Flag of Australia Samantha Stosur [8] 6–4, 1–6, 6–3
Puteran kaping tiga Tunggal Putri Flag of Prancis Marion Bartoli [11] Flag of Jerman Julia Görges [17] 3–6, 6–2, 6–4
Puteran kaping tiga Tunggal Putra Flag of Switzerland Stanislas Wawrinka [14] Flag of Prancis Jo-Wilfried Tsonga [17] 4–6, 6–7(3–7), 7–6(7–5), 6–2, 6–3
Pertandhingan ing Court Suzanne Lenglen (Grandstand)
Babak-Kategori Ingkang menang Ingkang kasor Skor
Puteran kaping tiga Tunggal Putri Flag of Italia Francesca Schiavone [5] Flag of the People's Republic of China Peng Shuai [29] 6–3, 1–2, ret.
Puteran kaping tiga Tunggal Putra Flag of Switzerland Roger Federer [3] Flag of Serbia Janko Tipsarević [29] 6–1, 6–4, 6–3
Puteran kaping tiga Tunggal Putri Flag of Slowakia Daniela Hantuchová [28] Flag of Denmark Caroline Wozniacki [1] 6–1, 6–3
Puteran kaping tiga Tunggal Putra Flag of Prancis Richard Gasquet [13] Flag of Brasil Thomaz Bellucci [23] 6–2, 6–3, 3–6, 6–3
Puteran kaping tiga Tunggal Putra Flag of Argentina Juan Martín del Potro [25] vs Flag of Serbia Novak Djokovic [2] 3–6, 6–3, kasisih[49]

Dinten Kaping Pitu (28 Mei)[sunting | sunting sumber]

Novak Djokovic migunakaken sedaya kaprigelanipun kanggé ngasoraken Juan Martín del Potro kanthi skor 6–3, 3–6, 6–3, 6–2 wonten ing lapangan Suzanne Lenglen. Pertandhingan kasebut minangka lanjutan saking dinten sadéèrèngipun ingkang dipuntundha amargi perkawis wonten ing lampu stadion, lan skor sawwetawis nalika punika taksih 1 set.[54] Pasarta kualifikasi parèngkat 227 donya, Antonio Veić kedah ngadhepi pasarta 10 besar donya ingkang kaping pisanan wonten ing pertandhingan punika. Piyambakipun kedah ngadhepi Rafael Nadal lan Nadal menang kanthi skor 6–1, 6–3, 6–0 lan dados pengalaman ingkang langka kanggé Veić.[55]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g "Roland-Garros". http://www.fft.fr/rolandgarros/default_en.asp. Retrieved Maret 24, 2013.
  2. ^ a b "Rankings explained". atpworldtour.com. http://www.atpworldtour.com/Rankings/Rankings-FAQ.aspx. Retrieved 8 January 2011.
  3. ^ a b "WTA Tour rules". wtatour.com. http://www.wtatour.com/SEWTATour-Archive/Archive/AboutTheTour/rules.pdf. Retrieved 8 January 2011.
  4. ^ Juniors - Tournament Grades. ITF Tennis. Retrieved on 2011-01-30.
  5. ^ http://www.itftennis.com/shared/medialibrary/pdf/original/IO_54603_original.PDF
  6. ^ http://www.itftennis.com/shared/medialibrary/pdf/original/IO_54771_original.PDF
  7. ^ Prize Money
  8. ^ a b c d Men's Ranking
  9. ^ a b c "Tennis-Open-Berdych knocked out by French qualifier in Paris". Eurosport. 2011-05-23. http://uk.eurosport.yahoo.com/23052011/2/tennis-open-berdych-knocked-french-qualifier-paris.html. Retrieved 2011-05-23.
  10. ^ "French Open 2011: Marin Cilic out in straight sets to Ramírez Hidalgo". The Guardian. 2011-05-22. http://www.guardian.co.uk/sport/2011/may/22/marin-cilic-ruben-ramirez-hidalgo-french-open. Retrieved 2011-05-22.
  11. ^ "Llodra involved in spat with umpire". Reuters. 2011-05-23. http://in.reuters.com/article/2011/05/23/idINIndia-57221320110523. Retrieved 2011-05-23.
  12. ^ "Raonic ousted from French Open". torontosun.com. 2011-05-23. http://www.torontosun.com/2011/05/23/raonic-ousted-from-french-open. Retrieved 2011-05-23.
  13. ^ "Roddick, Ferrero pull out of French Open". Yahoo Sports. http://sports.yahoo.com/tennis/news?slug=ap-frenchopen-withdrawals. Retrieved 2011-05-19.
  14. ^ "Argentina’s David Nalbandian to miss French Open". Yahoo Sports. http://sports.yahoo.com/tennis/news?slug=ap-frenchopen-nalbandian. Retrieved 2011-05-11.
  15. ^ "Tommy Robredo no competirá en Roland Garrós". Marca. 2011-05-20. http://www.marca.com/2011/05/20/tenis/roland_garros/1305889446.html?a=ce034f011a5b0d5892ca818a6ad59cb8&t=1306203654. Retrieved 2011-05-20.
  16. ^ Women's ranking
  17. ^ "Smooth start from Stosur". sportinglife.com. 2011-05-22. http://www.sportinglife.com/tennis/news/story_get.cgi?STORY_NAME=tennis/11/05/22/TENNIS_French_Women_Nightlead.html&BID=553. Retrieved 2011-05-22.
  18. ^ "Sam Stosur opens with routine victory". ESPN. 2011-05-22. http://sports.espn.go.com/sports/tennis/french11/news/story?id=6575294. Retrieved 2011-05-22.
  19. ^ a b c d e "News from the French, part VIII". rolandgarros.com. 2011-05-21. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-21/201105211306005782197.html. Retrieved 2011-05-21.
  20. ^ "Rodionova upsets Petrova". ABC. 2011-05-23. http://www.abc.net.au/news/stories/2011/05/23/3224838.htm. Retrieved 2011-05-23.
  21. ^ "Taiwan’s Chan downs Zakopalova". taipeitimes.com. 2011-05-23. http://www.taipeitimes.com/News/sport/archives/2011/05/24/2003504010. Retrieved 2011-05-23.
  22. ^ "Serena Williams out of French; eyes summer return". Yahoo Sports. http://sports.yahoo.com/tennis/news?slug=ap-frenchopen-serenawithdraws. Retrieved 2011-05-13.
  23. ^ "Venus Williams out of French Open". Yahoo Sports. http://sports.yahoo.com/tennis/news?slug=ap-frenchopen-venuswithdraws. Retrieved 2011-05-14.
  24. ^ a b c d e f g h i j k l "News from the French (I)". French Open website. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-12/201105121305211527238.html. Retrieved 2011-05-13.
  25. ^ a b Irina Falconi, Tim Smyczek win 2011 USTA French Open Wild Card Playoffs, Earn French Open Main Draw Wild Cards
  26. ^ a b French Open wildcards for Dellacqua and Tomic
  27. ^ "News from the French (II)". French Open website. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-13/201105131305305719007.html. Retrieved 2011-05-13.
  28. ^ a b c d e f g h i j k l m n "News from the French, part VII". French Open website. 2011-05-20. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-20/201105201305910345788.html. Retrieved 2011-05-20.
  29. ^ "Čilić clashes out of French Open". sportinglife.com. 2011-05-22. http://www.sportinglife.com/tennis/news/story_get.cgi?STORY_NAME=tennis/11/05/22/TENNIS_French_Men.html. Retrieved 2011-05-22.
  30. ^ "Marsel İlhan Roland Garros'da ana tabloda!". radikal.com.tr. 2011-05-21. http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1050022. Retrieved 2011-05-21.
  31. ^ a b c d e "Ferrer and Tsonga cruise while Cilic crashes out". rolandgarros.com. 2011-05-22. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-22/201105221306096212616.html. Retrieved 2011-05-22.
  32. ^ a b c d e "Routine wins and stunning upsets". rolandgarros.com. 2011-05-22. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-23/201105221306104178631.html. Retrieved 2013-03-31.
  33. ^ a b c d e f g h i "Del Potro, Djokovic move toward showdown". rolandgarros.com. 2011-05-23. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-23/201105231306175411790.html. Retrieved 2011-05-23.
  34. ^ "Nadal brings down Isner in five-set epic". rolandgarros.com. 2011-05-24. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-24/201105241306258232772.html. Retrieved 2013-04-01.
  35. ^ a b c "Below-par Murray safely into second round". rolandgarros.com. 2011-05-24. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-24/201105241306237832427.html. Retrieved 2013-04-05.
  36. ^ a b c d e f "Soderling, Simon and Verdasco survive four set scares". rolandgarros.com. 2011-05-24. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-24/201105241306248618987.html. Retrieved 2013-04-05.
  37. ^ "Sharapova and Clijsters cruise through, Ivanovic makes tearful exit". rolandgarros.com. 2011-05-24. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-24/201105241306247527289.html. Retrieved 2013-04-05.
  38. ^ "Harrison in as lucky loser vs. Soderling". tennis.com. 2011-05-23. http://www.tennis.com/articles/templates/news.aspx?articleid=12125&zoneid=25. Retrieved 2011-05-24.
  39. ^ a b c d e f "Easy for Djokovic, Federer and the French". rolandgarros.com. 2011-05-25. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-24/201105241306248618987.html. Retrieved 2013-04-06.
  40. ^ a b c d e f "Will-to-win sees Wozniacki past Wozniak". rolandgarros.com. 2011-05-25. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-25/201105251306329227739.html. Retrieved 2013-04-06.
  41. ^ "Jankovic and Schiavone coast through, Zvonareva fights". rolandgarros.com. 2011-05-25. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-25/201105251306333558559.html?promo=sl_toparticles. Retrieved 2013-04=06.
  42. ^ a b c d e f g h i j "Seeds scatter in the wind as qualifiers make hay". rolandgarros.com. 2011-05-26. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-26/201105261306437679204.html. Retrieved 2013-04-10.
  43. ^ a b "Nadal wins battle of the Spaniards on Lenglen". rolandgarros.com. 2011-05-26. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-26/201105261306429327964.html. Retrieved 2013-04-10.
  44. ^ "Murray made to work by plucky Bolelli". rolandgarros.com. 2011-05-26. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-26/201105261306403943579.html. Retrieved 2013-04-10.
  45. ^ "Rus shocks wayward Clijsters". rolandgarros.com. 2011-05-26. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-26/201105261306424161584.html. Retrieved 2013-04-10.
  46. ^ "Sharapova survives, but even in defeat a star is born". rolandgarros.com. 2011-05-26. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-26/201105261306432528541.html. Retrieved 2013-04-10.
  47. ^ a b c d e "Ferrer goes under the radar and into the Round of 16". rolandgarros.com. 2011-05-27. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-27/201105271306502861926.html. Retrieved 2013-04-11.
  48. ^ a b c "Near-perfect day for French men". rolandgarros.com. 2011-05-27. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-27/201105271306524693115.html. Retrieved 2013-04-11.
  49. ^ a b "Del Potro and Djokovic serve up two-set thriller in the gloom". rolandgarros.com. 2011-05-27. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-27/201105271306526570881.html. Retrieved 2013-04-11.
  50. ^ a b c "Dulko serves Stosur taste of her own medicine". rolandgarros.com. 2011-05-27. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-27/201105271306498378784.html. Retrieved 2013-04-11.
  51. ^ a b "Schiavone enters second week after Peng retires". rolandgarros.com. 2011-05-27. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-27/201105271306494762460.html. Retrieved 2013-04-11.
  52. ^ a b c "Daniela demolishes top seed Wozniacki". rolandgarros.com. 2011-05-27. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-27/201105271306507486640.html. Retrieved 2013-04-11.
  53. ^ "Battling Bartoli joins Jankovic, Zvonareva and Kuznetsova". rolandgarros.com. 2011-05-27. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-27/201105271306501649068.html. Retrieved 2013-04-11.
  54. ^ "Novak scales the heights to bring Del Potro down to earth". rolandgarros.com. 2011-05-28. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-28/201105281306596306674.html. Retrieved 2013-04-16.
  55. ^ "Nadal crushes Croat Veic in good-spirited contest". rolandgarros.com. 2011-05-28. http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-05-28/201105281306578918116.html. Retrieved 2013-04-17.