Pengalaman pribadi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Crita Pengalaman Pibadi

Pengalaman iku sawijining prastawa kang wis dialami. Kabeh wong mesti duwe crita pengalaman pribadi, amarga kabeh manungsa ngalami prastawa ana ing kulawarga, sekolah, utawa masarakat. Pengalaman pribadi iku bisa kang nyenengake utawa nyusahake. Critakake pengalaman pribadi iku luwih angel tinimbang ndongeng. Yen ndongeng iku ora perlu abot anggone mikir lan wedi salah, nanging critakake pengalaman ora kaya mangkono. Critakake pengalaman iku perlu ngeling- ngeling lan milih salah sijine pengalaman, banjur diandharake ana ing ukara- ukara kang urut. Lumrahe, wong kang ngrungokake cerita iku seneng yen dicritani crita kang lucu, dramatis, aneh, utawa nyengsemake ati. Mula iku, wong kang crita anggone critakake pengalamane kudu kreatif ngrekayasa supaya critane luwih menarik lan nyengsemake ati. Saliyane iku, anggone crita kudu gatekake tata kramane basa. Kabeh mesti duweni pengalaman pribadi kang lucu, nyenengake, utawa gawe susah. Anggone critakake pengalaman pribadi bisa nganggo basa jawa dialek Jawa Timuran, [Banyumas]]an, Jawa Tengahan, utawa dialek jogja lan Solo, lan liya- liyane. Supaya gampang, crita kang arep kokandharake bisa digawe kerangka dhisik, banjur neng arep kelas koandharake kanthi kreasimu dhewe. Nganggo tembung- tembung lan ukara kang cetha lan bisa nyengsemake, supaya kang ngrungokake padha seneng. Yen wis rampung anggonmu cerita, wangsulana pitakon- pitakan marang pertanyaan sing diajukna. [1].

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (jv) Yatmana, Sudi dkk. Kabeh Seneng Basa Jawa 2 SMA Kelas XI. ISBN 979-746-455-5. Yudhistira.Jakarta. (2005:37, 100)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pengalaman_pribadi&oldid=731839"