Penetan uwab

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Penetan uwab utawa jroning basa Indonésia tekanan uap, kuwi penetan saka uwab jroning kasetimbangan kanthi fase dudu uwab-é. Kabèh zat padhet lan cair duwé kacenderungan kanggo ngukus dadi wangun gas, lan kabèh gas duwé kacenderungan kanggo ngembun manèh. Ana ing suhu tinamtu, zat tinamtu duwé penetan parsial kang dadi titik kasetimbangan dinamis gas zat kasebut jroning wangun cair utawa padhet. Titik iki dadi penetan uwab zat kasebut ing suhu kasebut.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Penetan_uwab&oldid=814029"