Pelpin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Pelpin iku sawijining kutha cilik ing Polandia. Kutha iki papané ana ing pinggir kali Wierzyca.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Ing kutha iki ana biara Katulik Cistercian arupa gaya Gotik lan uga Gréja Gotik. Katédral Pelpin asalé saka abad kaping-13.

Kutha iki wus ana ing abad kaping-11 lan didhudhuki wong Prusia ing taun 1824. Wiwit taun iku kutha iki dadi pusat nasionalisme Polandia.

Kapustakan kutha iki ing Seminarium nyimpen Alkitab Gutenberg lan Pelpin Tabulature (buku notasi musik orgen saka abad kaping-17 sing langka banget).

Nalika Perang Donya II, kabèh anggota Katédral Pelpin dibanté kaum SS.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pelpin&oldid=817720"