Pelita Jaya Jawa Kulon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pelita Bandung Raya
Logo Pelita Bandung Raya
Jeneng lengkap Pelita Bandung Raya
Parapan The Young Guns
Ikan Balidra
Madeg 11 November 1986
Pemilik Flag of Indonésia Ari D. Sutedi
Pengelola Flag of Indonésia Tri Goestoro
Liga Liga Super Indonesia
2011-12 6
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Rasukan kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum tandang
Soccerball current event.svg Mangsa iki

Pelita Bandung Raya (sakderengé kanthi jeneng Pelita Jaya FC) yaiku sawijining klub sepak bola Indonesia kang markase ana ing Bandung, Jawa Kulon, Indonesia. Kiprah pertama klub iki kanthi jeneng anyar direncanaaké bakal kadadeyan ing Liga Super Indonesia 2013. Klub iki yaiku klub kang bédha kanthi Bandung Raya ananging pemilik kang ugi padha, Ari D. Sutedi.


Sejarah[sunting | sunting sumber]

Pelita Jaya FC uga sempet dadi juara Galatama kaping papat ing nem taun kaakhir kompetisi kasebut sakderengé Galatama dilebur ing taun 1994 kangge mbentuk Liga Indonesia bareng kompetisi Perserikatan.

Nama[sunting | sunting sumber]

Pelita Bandung Raya ugi pirang-pirang ganti jeneng :

[sunting | sunting sumber]

Pemain[sunting | sunting sumber]

Skuad sementara 2013[sunting | sunting sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
 ? Flag of Indonésia GK Tema Mursadat
 ? Flag of Indonésia DF Nova Arianto
 ? Flag of Indonésia DF Syafudin
 ? Flag of Indonésia DF Edi Hafid Murtado
 ? Flag of Indonésia DF Rama Pratama
 ? Flag of Indonésia MF Rafid Lestaluhu
 ? Flag of Indonésia MF Muhammad Solehudin
 ? Flag of Indonésia GK Edi Kurnia
 ? Flag of Indonésia DF Isna Irfansyah
 ? Flag of Indonésia MF Dolli Ramadhan
No. Pos. Jeneng
 ? Flag of Indonésia FW Adi Sulistya
 ? Flag of Indonésia DF Arsyad
 ? Flag of Indonésia GK Endang Subrata
 ? Flag of Indonésia MF Rizky Pello
 ? Flag of Indonésia MF Asep Mulyana
 ? Flag of Indonésia MF Rendi Saputra
 ? Flag of Indonésia FW Adi Sulistya

Skuat 2011–12[sunting | sunting sumber]

Berikut adalah skuat Pelita Jaya FC 2011–12:[1] Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Flag of Serbia GK Sasa Radivojevic
2 Flag of Indonésia DF Gilang Ginarsa
4 Flag of Bulgaria DF Stanislav Zhekov
3 Flag of Indonésia DF Victor Igbonefo
5 Flag of Indonésia DF Edi Hafid Murtado
6 Flag of Indonésia DF Ruben Wuarbanaran
7 Flag of Indonésia FW Greg Nwokolo
8 Flag of Indonésia MF Egi Melgiansyah
9 Bendera Republik Makedonia FW Aleksander Bajevski
10 Flag of Malaysia FW Mohd Safee Mohd Sali Captain sports.svg
11 Flag of Indonésia MF Dedi Kusnandar
12 Flag of Indonésia GK Shahar Ginanjar
14 Flag of Indonésia DF Ruben Karel Sanadi
16 Flag of Indonésia MF Maqdis Shalim Alfarisi
17 Flag of Indonésia FW Joko Sasongko
No. Pos. Jeneng
18 Flag of Indonésia FW Engel Berd Sani
19 Flag of Indonésia DF Ipan Priyanto
20 Flag of Indonésia FW Feriansyah Mas'ud
21 Flag of Indonésia GK I Made Wardana
22 Flag of Indonésia MF Andesi Setyo Prabowo
23 Flag of Indonésia DF Riyandi Ramadhana
27 Flag of Indonésia DF Firdaus Ramadhan
29 Flag of Indonésia FW Jhonny van Beukering
45 Flag of Indonésia MF Erik Setiawan
94 Flag of Indonésia DF Tri Rahmad Priadi
77 Flag of Liberia MF John Tarkpor Sonkaliey
 ? Flag of Indonésia GK Fadhil Mahbuby
 ? Flag of Indonésia FW Titus Bonai

Mantan pemain terkenal[sunting | sunting sumber]

Pemain asing[sunting | sunting sumber]

AFC

CAF

CONMEBOL

UEFA

Pemain lokal[sunting | sunting sumber]

Pelatih[sunting | sunting sumber]

Posisi Nama Asal Masa jabatan
Pelatih Kepala Simon McMenemy Flag of Inggris Inggris Oktober 2012 - sekarang
Asisten Pelatih
Asisten Pelatih
Pelatih Kiper
Fisioterapis
Tim Dokter
Masseur
Kitman 1
Kitman 2

Mantan pelatih[sunting | sunting sumber]

Prestasi[sunting | sunting sumber]

Galatama[sunting | sunting sumber]

  • 1986/1987 : Runner-up
  • 1987/1988 : Runner-up
  • 1988/1989 : Juara
  • 1990 : Juara
  • 1993/1994 : Juara

Liga Indonesia[sunting | sunting sumber]

  • 1994/95 : Delapan Besar
  • 2008/09 : Delapan Besar
  • 2009/10 : Peringkat 15
  • 2010/11 : Peringkat 13

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Daftar skuat pelita Jaya FC
  2. ^ Pelita Jaya Langkah Awal RD Go International id.berita.yahoo.com, diakses 21 Januari 2012
  • (id) "Pelita Jaya Purwakarta: Belum Bikin Gentar", BOLA, No. 1671, 14 November 2006

Cithakan:Skuat Pelita Jaya Cithakan:LSI