Peking (gamelan)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar Peking saka Tropen Museum, Walanda.

Peking iku salahsiji perangkat gamelan Jawa sing ditabuh, sejatiné peking iku saron panerus. Anggoné nabuh kaping pindho, kaya-kaya ngimbali balungan liyané. Ukurané luwih cilik tinimbang saron lan demung. Larasé uga padha laras pélog lan sléndro. Tabuhé kagawé saka sungu kebo, lan ana uga sing digawé saka kayu kang bentuké mèh padha karo sungu kebo.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Peking_(gamelan)&oldid=801473"