Pee Wee Gaskins

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pee Wee Gaskins
Alias Pee Wee Gaskins
Pee Wee
Asal Flag of Indonésia Jakarta
Génré Synthpunk, melodic punk, Pop Punk
Taun aktif 2007 - Saiki
Label Kurd Records (2008)
Variant Records (2009–2010)
Alfa (2010–saiki)
Magepokan karo Killing Me Inside, Rocket Rockers
Situs wèb myspace.com/peeweegaskinsrawks Official Myspace Pee Wee Gaskins
Anggota saiki
Alditsa "Dochi" Sadega
Fauzan "Sansan"
Harry "Ai" Pramahardhika
Reza "Omo" Satiri
Renaldy "Aldy" Prasetya
Grup Band Pee Wee Gaskins

Pee Wee Gaskins yaiku band saka Jakarta didamel ingkang taun 2007. Sampun kagungan album lagu cacahe tiga, yaiku Stories from Our High School Years (2008), The Sophomore (2009), dan Ad Astra Per Aspera (2010). Dening ngontèn, band iki uga kathah tanggépan boten leres. Nanging tasih kagungan panggemar uga diarani Party Dork, Dorkzilla, lan Tatiana (uga kanggo tiyang wadon). [1]

Anti Pee Wee Gaskins, utawa cekakan saka APWG, yaiku para panggemar ingkang boten leres lan boten trésna marang Pee Wee Gaskin ingkang alesan boten leres sedaya.[1][2]

Asma Pee Wee Gaskins iku saka tiyang begal utawa paten saka nagari Amerika Serikat, Donald Henry Gaskins. [3][4][5] Rikala didamel, Sansal lan Dochi kagungan karep supaya asma band iku sangar. [1] Merekapun menemukan nama 'Pee Wee Gaskins' dan menganggap nama tersebut lucu dari luar tetapi menyimpan sisi kejam di dalamnya.[6] Nanging Pee Wee Gaskins iku salah sawijining basa Spanyol ingkang gadhah arti "Ayo Semangat"

Album Ad Aspera Per Astra

Pee Wee Gaskins nalika taun 2012 pernah miwiti manggung ing nagari Jepang. Ing nagari Jepang iku ana acara Summer Sonic, ingkang panggung kanggo band-band sae gadhah asma ing dunya musik, kayata Green Day lan SUM 41. Sansan uga tampil nalika acara harmoni SCTV Tribute to Rock tanggal 22 April 2012[7]. Nalika taun 2012 kèpungkur, Pee Wee Gaskins uga damel album tambahan, yaiku You and I Going South [8]. Salah sawijining lagu in album iki didamel nalika tur ing nagari Jepang. Lagu You and I Going South uga diisi vokal kaiyan Lan Alexander [9]. Lagu Jakarta Is A Mistakes iku sampun ana ing sajroning Ad Aspera Per Astra.

Album You and I Going South

Formasi[sunting | sunting sumber]

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c Thee, Marcel. "The Cult of Pee Wee Gaskins", 28 Oktober 2009. diaksès tanggal 2011-07-06. 
  2. ^ Putranto, Wendi (8 Februari 2011). "The Phenomenal: Pee Wee Gaskins". RollingStone Indonesia. http://rollingstone.co.id/read/2011/02/08/182828/1563482/1120/the-phenomenal-pee-wee-gaskins. Retrieved 2011-07-06.
  3. ^ http://deathrockstar.info/pee-wee-gaskins/
  4. ^ http://www.mainmusik.com/artist/pee-wee-gaskins-11.html
  5. ^ http://www.purevolume.com/pwgpwgpwg
  6. ^ PEE WEE GASKINS: biography
  7. ^ Thee, Marcel. "Sansan Pee Wee Gaskins", 22 April 2012. diaksès tanggal 8 Februari 2013]]. 
  8. ^ Thee, Marcel. "Album Pee Wee Gaskins", 22 April 2012. diaksès tanggal 12 Februari 2013]]. 
  9. ^ Thee, Marcel. "Lagu Pee Wee Gaskins", 22 April 2012. diaksès tanggal 12 Februari 2013]]. 

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pee_Wee_Gaskins&oldid=834482"