Paus Alexander VIII

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Paus Aleksander VIII
Alexander VIII 1.jpg
Asma wiyosan Pietro Vito Ottoboni
Wiwit mengku 6 Oktober 1689
Dumugi 1 Februari 1691
Dipunrumiyini Innosensius XI
Dipunlajengaken Innosensius XII
Miyos 22 April 1610
Venice, Italia
Séda 1 Februari 1691
Roma, Italia
[[Paus {{{other}}}|Paus kanthi nami {{{other}}} sanesipun]]
Cathetan suku
{{{footnotes}}}

‘’’Paus Alexander VIII’’’ (22 April 1610 – 1 Febuari 1691), lahir jènèngé Pietro Vito Ottoboni , yoiku Paus téko 1689 kanggo 1691. Pietro Ottoboni yoiku kelahiran sebuah kemuliaan Venetian karo kemasyuran, lan yoiku bocah teko Marco Ottoboni , chancellor teko Republik Venice . awal pelajaran-pelajarane digawe karo nondoi kehebatan neng Keumuman Padua , dingendi, neng 1627, deweke ngiso seorang or. neng canon lan sipil hukum [1] Ambassador Louis XIV teko Perancis (1643–1715) ganti neng procuring pilihane neng 6 Oktober 1689, koyok penysukses kanggo Pope XI Ndak berkliru (1676–89); meskipun ngono, setelah wulan-wulan teko perundingan akhirne VIII Alexander ngutuk pengumumuman gawe neng 1682 demi Perancis clergy ngeneki kemerdekaan-kemerdekaan teko Gallican gereja [2] Alexander VIII yoiku meh sebuah octogenarian ketika pilih neng kepausan, lan keurip namung enem belas wulan, selama sing ngendi waktu sedikit teko kepentingan yoiku lakukan. Louis XIV , situasi bersifat politik keberhentian yoiku sekarang kritikan, keuntung demi dispositions penuh damai teko keanyaran pope , kepulih Avignon neng deweke, lan renounced si suwi-kecaci-maki kebeneran seneng kanggo Perancis Embassy . Amal-amal ning sebuah timbangan sing gede lan ndak kelarangan nepotism exhausted papal berharta, mbalekake polisi-polisi teko pendahulune. Diantara pencalonan-pencalonan sing berkeanekaragaman, nya 22-taun-keponakan laki-laki-laki sing suwi Pietro digawe cardinal , keponakan laki-laki-laki Marco digawe Duc Fiano , lan Gereja keponakan laki-laki-laki Antonio digawe umum. Metu teko belas kasihan kanggo kemiskinan teko impoverished Pernyataan-pernyataan Papal , deweke nggolek kanggo nulong mereka karo ngurangi pajak-pajak. Namung iki dhonyo dermawan padha ngpimpin deweke kanggo nganugerahake neng relasi-relasine mereka sing - yoiku hasrat neng accumulate ; neng nduwur jeneng mereka sing wis ditindas Paus Inosensus IX Neng 1690 deweke ngutuk doctrines teko ngono-keceluk bersifat filsafat dosa , wulang neng Jesuit sekolah-sekolah. taun Iku deweke ugo canonised St . John terhadap Tuhan .

Alexander VIII modar neng 1 Febuari 1691. kuburane neng St . Pembinatang inguan 's didesoin oleh Hitung Arrigo neng San Martino lan sculpted (1691–1725) oleh Angelo de ' Rossi lan Giuseppe Bertosi .

Cathetan Suku

  1. ^ Rendina, Claudio (1984). I papi. Storia e segreti. Rome: Newton Compton
  2. ^ Herbermann, Charles, ed. (1913). "Pope Alexander VIII". Catholic Encyclopedia. Robert Appleton Company.



Dipunrumiyini
déning:
Innosensius XI
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Innosensius XII


Artikel prakawis Paus punika, taksih dèrèng pepak. Panjenengan mangga nambah. Menawi sampun pepak, saged mbusak katrangan punika.