Paus Alexander VII

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Paus Aleksander VII
Alexander VII.jpg
Asma wiyosan Fabio Chigi
Wiwit mengku 7 April 1655
Dumugi 22 Mei 1667
Dipunrumiyini Innosensius X
Dipunlajengaken Klemens IX
Miyos 13 Februari 1599
Siena, Italia
Séda 22 Mei 1667
Roma, Italia
[[Paus {{{other}}}|Paus kanthi nami {{{other}}} sanesipun]]
Cathetan suku
{{{footnotes}}}

Aleksander VII, asma wiyosan Fabio Chigi (Siena, 13 Februari 159922 Mei 1667 ing Roma), punika Paus saking 7 April 1655 dumugi 22 Mei 1667.

’’Paus Alexander VII’’’ (13 Febuari 1599 – 22 Boleh 1667), lahir jènèngé Fabio Chigi , adalah Paus saka 7 April 1655, nganti matiné nglahirakene Siéna , seorang anggota illustrius pl. karo kemasyuran Chigi lan sebuah kegedean-keponakan laki-laki-laki Pope Paul V (1605–1621) [1] deweke yoiku karo pribadi tutored lan karo secara peristiwa nompo doctorates teko filsafat, hukum, lan inilogi teko Keumuman Siena . Neng 1627 deweke mulai apprenticeship nya koyok kebiasaan elek- ciri papal neng Ferrara , lan dinduwur anjuran-anjuran teko loro deweke cardinals diduding karo gapang o. Inquisitor Malta [ 4 ] lan nuncio neng Cologne (1639–1651). Disana, deweke ngdukung Kuto VIII 'pengkutuake s Jansenius ' Augustinus demi lembu jantan papal neng eminenti 1642.

Meskipun berkarep kanggo ngambil bagian dining perundingan-perundingan sing pimpin neng 1648 kanggo Damai Westphalia , deweke nolak kanggo sengajo karo uwong-uwong sing Gereja Catholic ketimbang disiniik-disiniik , lan keprotes, ketika biyen akhirne nyelesaiake, terhadap Perlakuanan Westphalia [ 5 ] sing ngakhiri Telu puluh Taun' Perang (1618–1648) lan ngdeweake keseimbangan kekuatan European sing terlalu sampai perang-perang teko Perancis Revolusi (1789).

Pope X Ndak berkliru (1644–1655) ngcelukake balik Chigi kanggo Roma lan deweke sing sesudah iku gawe Rahasia Cardinal teko Tinggal lan Paling berbongkar- Cardinal Santa Maria del Popolo . [2] Alexander VII o. Jesuits . Ketika Venetians keceluk kanggo nulongne Crete terhadap Ottoman Uwong-uwong turky , Pope menyuling ning balik sebuah perjanjian yen Jesuits sekudune diidin mbalikakene wilayah Venetian , teko sing ngendi mereka uwis diusir neng 1606. Deweke ugo nglanjutake kanggo ngambil bagian Jesuit dining konflik mereka karo Jansenists , deweke pengkutuake keberhentian uwis karo ketenagaan ngdukung koyok pekandha kanggo Pope X Ndak berkliru . Perancis Jansenists ngakui yen propositions ngutuk neng 1653 yoiku ndak ning fakta kanggo ditemuake neng Augustinus , ketulis oleh Cornelius Jansen . Alexander VII mbenerake yen mereka yoiku ugo, demi lembu jantan Ad Sanctam Beati Petri Sedem (16 Oktober 1656) ngumumake iku limo propositions menyuling karo sebuah penggelompokkan theologians teko Sorbonne metu pekerjoan Jansen , keakehan ngeneki anggun lan keceblok dhonyo manungso , yoiku bersifat karo iki , termasuk proposition nurut sing ngendi kanggo berkata "iku Kristus kemodar, utawo menumpahkankan getihne kanggo kabeh laki-laki-laki" arep ngdadi sebuah semipelagian kekliruan. Deweke ugo ngirim kanggo Perancis masyhurne " ", iku yoiku kanggo ditondo tangan oleh kabeh clergy koyok sebuah maksud-maksud pendeteksi lan extirpating Jansenism lan sing ngnyala opini publik, ngpimpin kanggo Blaise Pascal 'ketahanan s Jansenism .

Cathetan Suku

  1. ^ George L. Williams, Papal Genealogy: The Families And Descendants Of The Popes, (McFarland & Company, 1998), 114
  2. ^ Jorg M. Merz and Anthony F. Blunt, Pietro da Cortona and Roman Baroque Architecture, (Yale University Press, 2008), 165.


Pranala jaba[sunting | sunting sumber]



Dipunrumiyini
déning:
Innosensius X
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Klemens IX


Artikel prakawis Paus punika, taksih dèrèng pepak. Panjenengan mangga nambah. Menawi sampun pepak, saged mbusak katrangan punika.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paus_Alexander_VII&oldid=804550"