Paus Aleksander III

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Aleksander III
B-Alexander III1.jpg
Asma wiyosan Rolando Bandinelli
Wiwit mengku 7 September 1159
Dumugi 30 Agustus 1181
Dipunrumiyini Adrianus IV
Dipunlajengaken Lusius III
Miyos ±1100
Celle, Italia
Séda 30 Agustus 1181
Civita Castellana
[[Paus {{{other}}}|Paus kanthi nami {{{other}}} sanesipun]]
Cathetan suku
{{{footnotes}}}

‘’’Paus Alexander III’’’ ( c . 1100/1105 – 30 Agustus 1181), lahir Rolando (utawo Orlando ) Siena , yoiku Paus tèko 1159 kanggo 1181. Déwéké dicatet ning sejarah kanggo nggletakake watu pondasi kanggo Notre Wedok ketoe tuwek de Paris . Deweke lahir neng Siena . Teko 14deweke abad th diacu kanggo koyok seorang anggota aristocratic karo kemasyuran Bandinelli , namung iki ndak dibuktibukti. [ 1 ] Kanggo beberapa waktu, sarjana-sarjana percaya [ ] deweke kanggo bersifat identik karo 12abad- th canon pengacara lan Master theologian Roland Bologna , sing nyusun " Stroma " utawo " Summa Rolandi "—kliru siji paling berawal commentaries neng Decretum Gratian —lan " Sententiae Rolandi ", sebuah kalimat kumpulan nampilake pengaruh Pierre Ab é lard [1].

neng wulan Oktober 1150, Pope Eugene III nggawe deweke cardinal deacon karo Judul Santi Cosma e Damiano . Bar ngono deweke ngdadi cardinal mbongkar karo Judul St nondoi . Neng 1153, deweke ngdadi papal chancellor lan yoiku pemimpin teko cardinals nentang kanggo Kaisar Jerman Frederick SAYA Barbarossa . Deweke berunding Perlakuanan Benevento , sing ngendi ngpulihake relasi-relasi sing penuh damai diantara Roma lan Kerojoan Karo nyuruh nyerang . Neng 7 September 1159, deweke dipilih penysukses teko Pope Adrian IV . SEBUAH minority teko cardinals , arep namung, ngpilih cardinal mbongkar Kaumz oktaf, sing ngumpamakake jeneng teko Pemenang IV lan ngdadi Jerman Kaisar antipope . situasi iku yoiku kritikan kanggo Alexander III , amarga nurut akeh chronicles teko waktu (mungkin exaggerating ), Barbarossa 's antipope nompo persetujuan teko keakehan teko kingdoms teko Eropa, karo teko kingdoms Portugal , Karo nyuruh nyerang lan Spanyol. Arep namung, neng 1161, Rojo G é za II teko Glandotan nandatangani sebuah persetujuan lan kekenali Alexander III koyok tengen pope lan ngumumake yen jiwa keduwur pemimpin yoiku gor siji sopokah sing iso nglatih upacara teko investiture . Iki bermaksud yen legitimasi Alexander sedang ngperoleh kekuatan, koyok kebukti demi fakta liyo iku rojo-rojo, koyok rojo teko Perancis lan Rojo II teko Inggris , ngenali kewenangane. [2] Arep namung, perdebatan diantara Alexander III , Antipope Pemenang IV lan penysukses-penysuksesne Antipope Paschal III lan Antipope Calixtus III (sopo ngpunyai Jerman sing kerojoan dukung) kelanjut sampai Frederick kekalahan Barbarossa neng Legnano neng 1176, setelah sing ngendi akhirne Barbarossa (neng Damai Venice 1177) kekenali Alexander III koyok pope . Neng 12 Baris 1178 Alexander III mbalikake kanggo Roma, sing ngendi deweke uwis dipekso kanggo ninggalake loro kali: pertama waktu diantara 1162 lan 23 November 1165, ketika deweke dikirimake kening pengasingan neng Campania oleh Oddone Frangipane berikut pentahanan ringkasne lan detainment , lan maneh neng 1167. periode pertama deweke ngentekake ning Perancis, latter karo endhas neng Gaeta , Benevento , Anagni , lan Venice .

Cathetan Suku

  1. ^ Maleczek, W. (1984). Papst und Kardinalskolleg von 1191 bis 1216. Wien. p. 233 note 168. ISBN 3-7001-0660-2
  2. ^ Weigand, Rudolph (1980). "Magister Rolandus und Papst Alexander III". Archiv für katholisches Kirchenrecht 149: 3–44. Reprinted in idem, Glossatoren des Dekrets Gratians [Goldbach: Keip, 1997], pp. 73*–114* , ISBN 3-8051-0272-0.


Artikel prakawis Paus punika, taksih dèrèng pepak. Panjenengan mangga nambah. Menawi sampun pepak, saged mbusak katrangan punika.