Paus Agapetus II

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Agapitus II
150px
Asma wiyosan Agapitus
Wiwit mengku 10 Mei 946
Dumugi 8 November 955
Dipunrumiyini Marinus II
Dipunlajengaken Yohanes XII
Miyos tanggal mboten dipunmangertos
Roma, Italia
Séda 8 November 955
Roma, Italia
Paus kanthi nami Agapitus sanesipun
Cathetan suku
{{{footnotes}}}

Paus Agapetus II (kèmodar 8 November 955) yoiku Paus tèko Grèja Katholik tèko 946 nganti kemodarane neng 955. SEBUAH nominee teko Penguasa Roma , Alberic II. Lahir kening sebuah Roman karo kemasyuran, Agapetus dipilih pope neng 10 Oleh 946 setelah kemodaran Pope Marinus II . keberonokan teko sebuah mandiri republik Roma , keatur oleh Alberic II , (932–954), bocah Marozia lan dewe-kekandang babi "pengkeran lan penysenat Romans ", bermaksud yen Agapetus dicegah teko berlatih sementara opo utawo kekuatan secular ning Roma lan Pernyataan-pernyataan Papal . Kecenderungan-kecenderungan diantara saingan rojo-rojo Itali , Berengar II lan Otto SAYA keidin Alberic kanggo latih nyelesaiake kontrol dinduwur Roma lan Agapetus , bermaksud pope yoiku karo gede ngwatesi kanggo ngelola urusan-urusan gereja internal . [1]. Bahkan Agapetus ’ undangan neng Otto kanggo intervene ning Uwong itali urusan-urusan neng 951 yoiku lakukan neng instigation Alberic , sopokah tumbuh keperihal neng Berengar ’s kekuatan pertumbuhan. Arep namung, ketika Otto ’s envoys , uskup-uskup teko Mainz lan Chur , dikirimake kanggo pope kanggo diskusi Otto ’s penysurutan ning Roma lan liyo lewih penting pertekokan-pertekokan, mereka dipalingake adoh oleh Alberic [2]. Agapetus dipekso neng intervene neng perdebatan dinduwur penwadahan teko Lihatan Reims . Deweke ngpesan sebuah synod kanggo didemek neng Ingelheim neng wulan Juni 948 kanggo nyelesaiake tengen teko saingan -, Hugh Vermandois lan Artald Reims . Deweke ngirim nya ciri Marinus Bomarzo kanggo tindak neng nduwur jenengne, sementara Agapetus nulis kanggo sebuah nomor terhadap uskup-uskup, ngnjaluk mereka kanggo sekarang neng dewan. Nglalui cirine pope ngdudingake dukungane kanggo Rojo Louis IV teko Perancis , lan nge'iake dukungane kanggo nginstall balik Artald sebagaimana uskup Reims . dewan Iki dimeloki nduwur oleh sing liyo siji neng Penjajal , yoiku Agapetus yoiku maneh balik oleh Marinus Bomarzo .

Bar ngono neng 949, Agapetus ngdemek sebuah synod ning Roma, sing ngendi mbenerake keaturan teko loro dewan-dewan. Iku ngutuk Hugh uskup dahulu lan iku excommunicated bopone, Herbert II , Hitungan Vermandois kanggo nya neng Rojo Louis IV .

Cathetan Suku

  1. ^ Gregorovius, Ferdinand, The History of Rome in the Middle Ages, Vol. III (1895)
  2. ^ Mann, Horace K., The Lives of the Popes in the Early Middle Ages, Vol. IV: The Popes in the Days of Feudal Anarchy, 891-999 (1910)



Dipunrumiyini
déning:
Marinus II
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Yohanes XII


Artikel prakawis Paus punika, taksih dèrèng pepak. Panjenengan mangga nambah. Menawi sampun pepak, saged mbusak katrangan punika.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paus_Agapetus_II&oldid=817047"