Paus Adrianus I

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Adrianus I
Papa Hadrianus I.jpg
Asma wiyosan mboten dipunmangertos
Wiwit mengku 1 Februari 772
Dumugi 25 Desember 795
Dipunrumiyini Stefanus III
Dipunlajengaken Leo III
Miyos tanggal mboten dipunmangertos
Roma, Italia
Séda 25 Desember 795
papan mboten dipunmangertos
Paus kanthi nami Adrianus sanesipun
Cathetan suku
{{{footnotes}}}

Paus Adrianus I ( c . 700 – 25 Desember 795) yoiku paus teko 1 Febuari 772 kanggo 25 Désémbèr 795. Déwéké yoiku bocah tèko Theodore , sebuah Roma raden. Karo cendek setelah pengaksesan Adrian wilayah ngatur demi kepausan diserbu oleh Desiderius , rojo Lombards , lan Adrian dipekso kanggo nggolek rewangan teko Frankish rojo Charlemagne , sing ngmlebui Itali karo seorang tentara sing gede. Charlemagne ngepung Desiderius dining ibukotane Pavia . Setelah ngambil kuto, deweke banished Lombard rojo kanggo Gereja lanang Corbie ning Perancis, lan ngadopsi judul "Rojo Lombards " deweke dewe. pope , keberhentian pengkarepan-pengkarepan uwis dirangsang, kudu deweke dewe isi karo beberapa imbuhan kanggo Duchy teko Roma , Exarchate Ravenna , lan Pentapolis neng Maret-maret , sing ngendi pancet teko "limo kuto-kuto" neng Adriatic pesisir pantai teko Rimini kanggo Ancona karo bersifat pesisir pantai terang koyok adoh koyok gunung-gunung. Deweke ngrayakake peristiwa karo nyerang paling berawal koin papal , [1] lan ning sebuah tondo teko arah mediaeval iku kepausan yoiku kanggo ngambil, ndak lewih suwi n. dokumen-dokumenne demi Kaisar neng wetan, namung demi perintahan Charles , rojo Franks . [2] SEBUAH tondo koyok karo anyar-men kondisi-kondisi neng Duchy teko Roma yoiku Domusculta Capracorum , sentral Roman villa iku Adrian nghimpun teko sebuah nucleus teko warisane estates lan acquisitions teko tetangga-tetangga dining daerah pedalaman lor Veii . Sebuah epitaph nulis oleh Charlemagne ning kebangetan, neng sing ngendi deweke styles Adrian "bopo", yoiku iseh kanggo dilihat neng lawang teko Vatican basilica . Adrian ngpulihake beberapa teko kekunoan aqueducts teko Roma lan nangi gereja-gereja teko Santa Maria neng Cosmedin , kehias oleh Greek rahib-rahib n. teko penganiayaan-penganiayaan iconoclastal , lan San Marco ning Roma. Neng waktu teko kemodarane neng yuswa teko 95, nya yoiku kepausan sing paling bersuwi ning Gereja sejarah sampai biyen surpassed demi 24-taun kepausan Pius VI neng keterlambatan 18<>.abad th Gor telu liyo popes  – Pius IX , Leo XIII , lan John Paul II  – uwis keperintah kanggo periode-periode kelewih suwi sejak.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Stanley Lane-Poole, Coins and medals: their place in history and art (British Museum) 1885:80.
  2. ^ Walter Ullmann, A Short History of the Papacy in the Middle Age 2003:79.


Mangga ugi pirsani[sunting | sunting sumber]


Dipunrumiyini
déning:
{{{Pendahulu}}}
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
{{{Penerus}}}


Artikel prakawis Paus punika, taksih dèrèng pepak. Panjenengan mangga nambah. Menawi sampun pepak, saged mbusak katrangan punika.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paus_Adrianus_I&oldid=817069"