Paulo Ferreira

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Paulo Ferreira
Paulo Ferreira 4617.jpg
Ferreira main kanggo Chelsea
Informasi pribadi
Jeneng pepak Paulo Renato Rebocho Ferreira
Tanggal lair 18 Januari 1979 (umur 35)
Papan lair Cascais, Portugal
Dhuwur 1.83 m (6 ft 0 in)[1]
Posisi pamain Defender
Informasi klub
Klub saiki Chelsea
Nomer 19
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
1998–2000 Estoril-Praia 37 (2)
2000–2002 Vitória de Setúbal 68 (2)
2002–2004 Porto 62 (0)
2004– Chelsea 133 (0)
Tim nasional
1998–2003 Portugual U21 27 (0)
2002–2010 Portugal 61 (0)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 20:02, 23 Mei 2011 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 20:02, 23 Mei 2011 (UTC)


Paulo Ferreira yaiku pemain bal kang asalé saka Portugal.[2] Paulo teka ing Stamford Bridge taun 2004 digawa karo Jose Mourinho kanthi rékor transfer ing mangsa kuwi kanggo tuku bek sing ngeteraké FC Porto juwara liga champions.[2] Pemain lan manajer uga menangi gelar liga Portugal lan uga langsung ing arah jawara liga inggris, Paulo salah sawijining alesan kena apa Chelsea FC kudu tuku.[2]

Ana sawijining kedadéyan sikil Paul tugel ing sasi Maret 2005, dhèwèké kudu mlebu ruwang oprasi ananging sakwisé dhèwèké mari langsung ngeteraké Chelsea FC njuwarai Piala Carling lan ngeteraké Chelsea ing rute juwara kaping pisanan sakwisé 50 taun ora tau juwara.[2]

Ing mangsa kepindho Paul ing Chelsea FC, dhèwèké kurang bisa main karo William Gallas lan sakwisé Geremi luwih disenengi dadi bek tengen ananging dhèwèké tetep nomer siji ing Liga Champions.[3]

Sakwisé rong mangsa pindhah ing Chelsea FC, Paul pungkasané bisa nyithak gol ing tingkat ndhuwur yaiku ing Piala FA nglawan Colchester.[3] Ing sasi Agustus 2006, Gallas mlebu ing skuad karo Khalid Boulahrouz. Paulo tetep dadi skuad utama ananging posisiné dipindhah dadi pemain bek tengah.[3]

Prèstasi[sunting | sunting sumber]

Porto[sunting | sunting sumber]

Chelsea[sunting | sunting sumber]

Timnas Portugal[sunting | sunting sumber]

Individual[sunting | sunting sumber]

  • UEFA Team of the Year: 2003
  • European Sports Magazines Team of the Year: 2003-04

Bebungah[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Premier League Player Profile". Premier League. http://www.premierleague.com/page/PlayerProfile/0,,12306~28119,00.html. Retrieved 29 April 2011.
  2. ^ a b c d [1] (diaksès tanggal 15 Juli 2011)
  3. ^ a b c [2] (diaksès tanggal 15 Juli 2011)
  4. ^ "Selecção distinguida pelo Duque de Bragança", Cristiano Ronaldo News, 30 August 2006. diaksès tanggal 30 August 2006. (Portuguese) 

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Paulo Ferreira ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paulo_Ferreira&oldid=830525"