Paul de Constant

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Baron Paul Henri Balluet d'Estournelles de Constant

Paul Henri Benjamin Balluet d'Estournelles de Constant, miyos nalika surya kaping 22 November 1852, seda surya kaping 15 Mei 1924, baron de Constant de Rebecque, menika senator saking Sarthe (Perancis) serta diplomat sarta juru damai. Piyambakipun angsal Bebungah Nobel Perdamaian nalika taun 1909 dados pendhiri sarta presiden kelompok arbitrase parlemen Perancis ugi komite pertahanan kepentingan nasional dan arbitrase internasional.

Watawis taun 1899 ngantos 1907, Paul d'Estournelles de Constant makili Perancis, sesarengan kaliyan Léon Victor Auguste Bourgeois, nalika konferensi ing den Haag. Piyambakipun uga nate nyerat karya-karya sujarah sarta pulitik, piyambakipun dados panulis tetap wonten ing layang kabar Le Temps, La Revue de Paris, sarta La Revue des deux mondes.

Piyambakipun mbiyantu Léon Bollée, nalika panelitian aeronautika ingkang kadadosan nalika tanggal 8 Agustus 1908 ngantos 2 Januari 1909 wonten ing Mans sarta Sarthe.

Bibliografi[sunting | sunting sumber]

  • Laurent Barcelo,"L'Engagement européen de P.d'Estournelles de Constant (1852 - 1924) - Un sarthois Prix Nobel de la Paix", in Revue Historique et Archéologique du Maine, Le Mans, 2000, 3° série T. 20, tome CLI de la Collection, p. 45-60 (ill.).
  • Idem, Paul d'Estournelles de Constant : L'expression d'une idée européenne, éd. L'Harmattan, 1995.
  • Paul d'Estournelles de Constant, "Le péril prochain ; l'Europe et ses rivaux", di Revue des Deux Mondes, April 1896.

Pirsani Ugi[sunting | sunting sumber]

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paul_de_Constant&oldid=869078"