Garuda Wisnu Kencana

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Patung Garuda Wisnu kencana)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bagean sirah patung kang durung rampung
Garuda Plaza

Garuda Wisnu Kencana (GWK) Cultural Park yaiku papan panggonan kanggo wisata ing Unggasan Jimbaran Bali kanthi obyèk wisata Reca GWK (Garuda Wisnu Kencana).[1] Reca GWK iki yaiku reca replika Dewa Wisnu sing lagi numpaki kendaraan sing jenengé Garuda dhuwuré 12 meter karyane pematung kondang saka Bali, I Nyoman Nuarta. Papan panggonan Taman Budaya Garuda Wisnu Kencana panggone 146 mèter saka lumahing segara.[1] Areal GWK iki nduweni jembar 200 hèktar.[1] Ning areal sing luas iki mengko GWk dadi andalan utama panggon wisata iku ngadeg sing kokoh patung GWK.[1] Reca Dewa Wisnu rencanane arep dibangun nganggo posisi numpak Garuda.[1] Dhuwure patung iku kira-kira 75 meter lan dhuwure pondasine 70 meter.[1] Mekaten, total kabeh dhuwure 145 meter.[1] Garuda iki dikira nduwèni lebar bentangan swiwi kang dawane 66 meter.[1] Kabehe nduweni bobot kira-kira 4000 ton.[1] Patung karya sing masterpiece Bali, I Nyoman Nuarta.[1] Dhwuwur patunge ditambahi papan panggonan sing dibangun ning bukit sing nduweni dhuwur 300 meter ning dhuwur permukaaan segara, mangka GWK bisa ditonton saka kadohan.[1] Saka Bandara Ngurah Rai, GWK bisa didhelok nyata sapa sing ngadeg ning kana. [1]Suwaliké, yèn ditonton saka posisi iku, mangka saka kawasan GWK, bisa katon cetha lan uga bisa ndeleng srengéngé angslup ing Jimbaran sing nduwèni wedhi ireng.[2] Pembangunan GWK iki mangka nyata bisa kasebut mega proyek.[2] Panggawéné reca sing gedhé iki nganggo bahan sing mliginé saka campurane tembaga karo kuningan, sing njabané diwènèhi lapisan mozaik emas.[2] Saiki patung Dewa Wisnu isih dadi separo awak lan patung garuda lagi dadi sirahe. Ukuran sirah manuk sing gedhe iki.[2] Dhuwure kuping ngluwihi dhuwure manungsa.[2] Angèl dibayangke wangun manuk Garuda iki sakkabèhé manawa wis dadi.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l [1] (diakses tanggal 15 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f [2] (diakses tanggal 15 Juli 2011)