Patbingsu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Patbingsu

Patbingsu lan nokcha bingsu (bingsu ras teh ijo).
Hangeul 팥빙수
Hanja
Alih Aksara sing disampurnakaké patbingsu
McCune–Reischauer p'atpingsu

Patbingsu utawi patbingsoo menika satunggaling dhaharan panutup utawi dessert khas Korea ingkang dipunremeni, mliginipun nalika dinten ing mangsa panas. [1]

Dhaharan menikaa dipundamel kapisan minangka es serut kacang abang legi (팥, pat). Ing jaman rumiyin lan samenika patbingsu dados dhaharan ingkang dipunremeni mawi variasi tambahan es krim lan yogurt adhem, sirup woh-wohan kados strawberry, gedhang, kue beras tteok, ager-ager kenyal lan sereal. [2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Patbingsu&oldid=864552"